Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7184630 www.bgdnes.bg

Гущерите ми имат шапки

Уникално хоби!

Екзотичните животни са мариачи със сомбрерота 

Гущери се превръщат в истински мариачи!

Превъплъщението в мексикански музиканти става благодарение на тяхната стопанка - Николета, която плете специални шапки за своите любими брадати агами, научи "България Днес". До този момент младата жена никога не е хващала куки в ръце. Ровейки се в интернет тя се мотивира да обзаведе Бумар и Брейди с характерните за мексиканските музиканти шапки - сомбрерота.

"Научих се да плета, защото по магазините няма специални дрехи за гущери. Засега гардеробът им е скромен, но смятам скоро да променя това", разказва пред вестника Николета Ангелова.

Реклама

За коледните празници тя си е наумила да преобрази своите любимци с тематични костюми.

Бумар и Брейди са доста социални. С тях може дори да си играеш, а едно от любимите им занимания е да се припичат в терариума си.

Ангелова има страст към екзотичните животни още от малка. Пловдивчанката често е посещавала терариума в родния си град, за да си играе и храни змиите в него. Днес тя живее в Куклен, където успява да осъществи своята голяма мечта - да си отглежда нестандартни домашни любимци.

В дома на Николета никак не е скучно. Брадатите агами съжителстват с пет змии, жаба, 15 френски булдога и какво ли още не. И всички живеят в пълна хармония. Една от слабостите на Николета е варанът г-н Киплинг.

"Като малък беше доста див и дори ме захапа. Доста силно! Не ме пусна около 15-20 мин. Събраха се около мен хора. Може би се притесни самото животинче, за това така реагира. В крайна сметка му сипахме алкохол в устата - на момента пусна. Така се прави, когато тези животни те захапят и искаш да те пуснат", спомня си повелителката на екзотични животни и допълва, че по принцип г-н Киплинг не е алкохолик.

Шушана рядко заспива сама

Галеницата в семейството на Ангелова е кралският питон Шушана. Тя рядко заспива сама, защото често е в ръцете на Николета.

"Шушана е уникална! В началото приятелят ми не искаше и да чуе за змии. Помолих наш познат да ми купи една. Аз да му я платя, той само да ми я подари, за да излъжем малко нещата. Така и стана. На шега я кръстихме Шушана и така си остана", разказва Николета.

Днес нейната половинка вече е свикнал със студенокръвното, дори изявява желание да го храни.

Доли ТАЧЕВА

Реклама
Реклама
Реклама