Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7184953 www.bgdnes.bg

Нарковойна праща Варсанов в килията

Предупреден е с палеж, но продължава да шитка дрога

Стари сметки разчистват враговете му, арестът поръчан от чужбина

Тлъста сума пари е обещана на наркомана, който заковава Илиян Варсанов като дилър на дрога. Възнаграждението е обещано от столичен наркобос, който отдавна има взимане-даване с прочутата кримка. Това разкриват пред „България Днес” близки до закопчания миналия понеделник Илиян. Той е оставен в ареста заедно с приятелката си – инструкторката по аеробика Веселина. В джобовете й са открити два плика с марихуана, а в дома на Варсанов – над 3 кила наркотик за над 75 бона.

„Въпросният свидетел Михаил, който твърди, че си е купувал дрога от Варсанов, е компрометиран и подкупен. Това е отмъщение, и то поръчано срещу него от чужбина”, категорични са от обкръжението на именития арестант.

Реклама

Варсанов не е обжалвал мярката, след като градският съд го остави в килията. Тя е в изтърпяване на условна присъда, когато е задържан, което не е в негова полза. На практика съдът ще го остави на топло задълго, след което вероятно ще го прати да доизлежава в софийската пандела.

За неуредените сметки на Варсанов в ъндърграунда се говори отдавна. Твърди се, че именно той праща сочения за наркобарон Христо Байков в ръцете на полицаите, за да завземе позиции на наркопазара. Малко след като го топи, джипът му е взривен на паркинг в „Красно село”, a поръчителите на атентата така и не са открити. Според запознати именно Байков е изпял на ченгетата Варсанов, за да му го върне. Задвижил плана за отмъщение, докато бил в чужбина, за да е сигурен, че има алиби.

Името на Варсанов нашумя, след като оцеля при друг атентат в столичния кв. "Белите брези" през 2002 г. Тогава за покушението срещу него бе арестуван, но по-късно оправдан известният в подземния свят Димитър Вучев-Демби. Варсанов бе основна фигура по време на войната между вече покойния Антон Милтенов-Клюна и Демби.

През 2013 година Варсанов е пребит като куче, като за мелето са обвинени мутри на Стефан Бонев – Сако. Двамата са врагове открай време и така и не успяват да си поделят наркопазара в столицата.

Разследващи твърдят, че Варсанов е знаел, че му се готви вендета. Затова и се оказва тежко въоръжен – с калашници и патлаци, които са иззети от ченгетата заедно с дрогата.

Илиян Варсанов е с дебело досие. Открай време движи из ъндърграунда. Разследван е за участие в престъпна група за наркотици, изнудвания и побои. Условната му присъда също е за дрога. Бил е обвиняем за побой и грабеж на Христо Георгиев-Хамстера и за планиране и подготовка на убийството на Антон Милтенов-Клюна. По-късно Варсанов е оправдан, след като прекарва една година и пет месеца в Софийския затвор.

Реклама

Според прокуратурата Варсанов може да отнесе до 10 години в зандана, ако бъде доказано, че разпространява дрога.

Второ обвинение

С второ обвинение за притежание на оръжие ще се сдобие Варсанов, коментираха запознати с разследването. Полицаите останали изумени, след като се натъкнали на 10 газови пистолета с изтрити номера, както и калашник. В момента от МВР проверяват и оръжията, конфискувани от дома на Варсанов. Ченгетата трябва да установят дали с тях са извършвани престъпления, както и произхода им. Едва след като излязат балистичните експертизи, ще стане ясно дали Варсанов ще го отнесе и за пушкалата. От профила на кримигероя във фейсбук става ясно, че освен фен на оръжията е и фен на Хитлер. Илиян чинно се образова за униформите на доброволците от СС Вафен щурмбригада "Валония", а негови авери се възхищават на проучванията му в сферата на нацистката история.

Реклама
Реклама
Реклама