Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7185737 www.bgdnes.bg

Люпко предаде "Левски"!

Люпко Петрович е новият Поп Кръстьо, той предаде "Левски"!

Това е мнението на голяма част от сините фенове и специалистите на "Герена" след шокиращата новина, че сръбският специалист започва да работи за ЦСКА-София. За последно у нас 71-годишният треньор бе начело на "Левски". Новото му назначение бе обявено официално от "червения" клуб и отприщи гнева на "сините". Те го определиха като абсолютен предател.

"За моралната страна няма да говорим, защото повечето сърби ги знаем какви са - кълнат се в любов на всеки. Люпко и преди е правил малоумщини, но това засега му е най-голямата и в следващия мач срещу "Литекс" заслужава да му спретнем един малък ад", обявиха от Сектор "Б". На "Армията" обаче са доволни.

Реклама

"Той ще бъде консултант и ще помага на клуба ни със своя богат международен опит и връзки по цял свят. Върхът в кариерата на 71-годишния сърбин е спечелването на Купата на европейските шампиони с "Цървена звезда" през 1991 година. Петрович има опит като треньор в повече от 20 клуба в държави по цял свят. Той е ставал три пъти шампион на Югославия. Печелил е титлата и на Руанда, както и на България, като освен това триумфира и с Купата на страната ни", съобщава клубът на Гриша Ганчев. За последно Люпко Петрович беше треньор в Руанда, където с АПР (отбора на патриотичната армия) отново грабна златните медали в първенството на страната.

Всъщност Люпко е в изчаквателна позиция за поста старши треньор на "Българска армия". Това научи ексклузивно "България Днес" от свои източници. Петрович е в готовност да замени Нестор Ел Маестро, чийто стол сериозно се клати. Още при евентуална загуба в дербито с "Лудогорец" тази вечер младият сърбин може да бъде заменен от далеч по-възрастния си сънародник. Собственикът Гриша Ганчев вече е говорил с Люпко по темата и е получил положителен отговор.

Петрович напусна "Левски" преди 2 години, като тогава остави тима на първо място в класирането. Сърбинът така и не даде ясно обяснение защо си тръгва, но неофициално се знаеше за конфликт между него и тогавашния спортен директор на "сините" Станислав Ангелов. "България Днес" потърси Пелето за коментар, но той бе твърде лаконичен.

"Нямам отношение по въпроса. Аз вече съм далеч и от "Левски", и от всичко. Не желая да коментирам. Започнал е работа в ЦСКА? Нормално. Те много неща се случиха тогава и след това", бяха думите на Ангелов.

Доста критичен към Люпко бе и легендата на "Левски" Петър Курдов. Двамата са работили заедно на "Герена". Когато сърбинът бе старши треньор, Курдов водеше дублиращият тим. "Люпко е перманентно пиян, не се отделяше от чашката", отсече тогава бившият нападател.

"Нашите фенове на "Левски" дълги години подкрепяха и боготворяха Люпко. Аз никога не съм бил от неговите привърженици. Плюе си по суратя и по авторитета, който е градил в "Левски". В ЦСКА-София е Гриша Ганчев, един сериозен човек, който гледа професионално на нещата. Чувам, че и Наско Сираков също работи в негова услуга като съветник. В днешно време щом зашуми шумът на еврото, всички забравят за чест", категоричен е пред "България Днес" Курдов.

Реклама

"Благодарения на "Левски", Люпко стана известен у нас. Не съм привърженик на разни стари лаври. Европейската му титлата с "Цървена звезда" е била преди страшно много години. С нищо сръбските треньори не са по-добри от българските. Дано г-н Русев проумее някои неща", загатна още 57-годишният пловдивчанин.

Очакваше се феновете на "Левски" да изразят възмущениято си от решението на Люпко по време на мача със "Септември" (Сф), игран снощи на Националния стадион "Васил Левски".

Реклама
Реклама
Реклама