Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7186255 www.bgdnes.bg

Гришо прави академия

Подобно на знаменити българи като сестрите Малееви, и Григор Димитров иска да се върне в България и да направи собствена школа по тенис. Това признава №19 в световната ранглиста при мъжете пред бТВ.

Димитров добави, че дори да не играе, българските му почитатели ще го видят в родината в други случаи. "Има неща, които искаме да направим в България", посочи той.

Реклама

"Аз също искам да дойда в България, да играя пред родна публика. Но тези професионалисти, които съм събрал, отборът, всичко сме съгласували да направим най-доброто за кариерата ми. За момента София не влиза в програмата", сподели Димитров.

А на въпрос дали доброто качество на участниците в София може да бъде стимул все пак да участва, отговори: "Аз във всеки турнир се състезавам с тези играчи, единственият стимул е, че сме пред родна публика, но е частен турнир."

По повод "сръчкванията" в родния тенис Гришо е категоричен: "Давам пример Чехия, голяма държава. Защо нямат един АТР турнир? Защото искат всичко да се развива. Правят много Фючърси и Чалънджъри, защо нямаме такива в България? Защо трябва да докараме Григор Димитров или Вердаско. Аз мога да правя други неща за България. Оценявам подкрепата, на всеки турнир виждам знамената, оценявам го, но ако се помага, да се помага по правилния начин", казва Григор.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама