Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7186896 www.bgdnes.bg

Бебе, родено в самолета, ще става космонавт

Малкият Николай от сега гледа към звездите

Мотори, бързи коли и самолети са любимите играчки на малкия Николай, който не спира да бяга и да лудува. Малчуганът, който вече е на година и половина, е гражданин на света. В акта за раждане на Ники е записано, че той е роден в международното въздушно пространство и е единствен по рода си у нас.

Точно така! Това е бебето, което по време на полет от Богота до Франкфурт на 26 юли 2017 г. пое първата си глътка въздух на борда на самолет на "Луфтханза" на над 11 000 метра височина.

Реклама

В момента малкият Ники е в дома си в Пазарджик, откъдето са майка му и баща му Десислава и Стоян. С енергичната си природа той буди усмивки сред всички в града. Местните са категорични, че детето е уникално, и често коментират, че му е отредено да живее в небето. Според тях Николай го очаква невероятна съдба, каквато е и появата му на този свят.

Съгражданите на Николай са убедени, че щом той се е родил на 11 000 метра във въздуха, като порасне, ще се отправи към космоса и ще стане астронавт. Малчуганът още от сега проявява интерес към мотори, коли и бързи скорости и постоянно гледа към небето. Майка му Десислава, която често пътува със самолет по работа, изчаква още малко синът й порасне, за да го качи отново на аероплан. Щастливият родител пожелава на сина си, който днес е именник, здраве и щастие.

Всичко е в Божите ръце. Господ си знае работата и появата на Ники го доказва, споделя Деси.

Самолетът Airbus A340-300 излита от колумбийската столица Богота на 25 юли 2017 г. в 21:00 ч. местно време. По време на полета 38-годишната Десислава изпитва симптоми на преждевременно раждане. Екипажът премества някои пътници в предните редици, а задната част на самолета превръща във временна родилна зала. На борда за щастие има трима лекари, които заедно с помощта на екипажа израждат бебето. Един от медиците, който го изражда, се казва Николас и точно в този момент има рожден ден.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама