Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7187775 www.bgdnes.bg

Славиша изолира "Левски"

Треньорът на "Левски" Славиша Стоянович прие отчаяни мерки, за да извади отбора от кризата, в която е. В последните си три мача "сините" паднаха с 1:3 от "Ботев" (Вр) на "Герена", победиха "Дунав" с 3:0 и направиха 2:2 със "Септември" в София.

Така те загубиха пет точки и титлата вече изглежда далечен мираж. Още по-тревожното е, че не успяха да победят два от отборите, които влизаха в графата "лесни".

Реклама

Затова от известно време Стоянович взима крути мерки. Той напълно е изолирал отбора си. Тренировките на "Левски" са закрити за медии и фенове. В това число влиза дори клубната телевизия, която също има забрана да снима заниманията. Единственото изключение беше при пристигането на Николай Михайлов. Тогава бяха отпуснати 15 минути от тренировката на тима за наблюдаване.

Стоянович е спрял и индивидуалните интервюта на играчите до 15 декември, когато е последният мач преди зимната пауза. Изключение правят само изказванията след двубоите. Тогава своето мнение дават по двама футболисти, определени от клуба.

Специалистът се надява така да спести част от напрежението върху играчите след серията негативни мачове. Поне засега подходът му не дава резултат. "Сините" допуснаха нова грешна стъпка - 2:2 със "Септември". И то при положение че противникът изравни в 4-минутното продължение, дадено от съдията.

Треньорът определи хикса като ужасен за тима резултат, но заслужен с оглед на представянето. Специалистът не е сигурен, че "Левски" може да се бори за титлата отсега нататък.

"Катастрофално първо полувреме за нас - без желание, без идея - сподели Стоянович, който вчера навърши 49 години. - През второто се събудихме, но няма как да играеш едно полувреме и да имаш успех. Не знам защо влязохме така в мача. След почивката имахме позитивен резултат, но не знаехме как да задържаме топката. Не заслужихме победата. Не съм доволен, това е ужасен резултат за нас. Имахме шанс да се приближим към първото място, но изгубихме твърде много точки. Не знам дали можем да се борим за върха към този момент. Не сме зрели за това. Нямам спокойствие, когато виждам такава игра. Имахме шанс да победим с 3:1 при положението на Паулиньо и накрая допуснахме гол. Не знам какво ще прави ръководството. Спокойствието ще дойде с победи, но не и по този начин. Не знам защо темата за новите договори излезе тази седмица. Аз казах какво желая, вече всичко опира до ръководството."

Играчите си навлякоха и гнева на група фенове, които ги причакаха в близост до съблекалните на Националния стадион. Те посрещнаха повечето от футболистите с псувни и закани. Сред пожалените беше голмайсторът Станислав Костов. Отърваха се и още двама-трима.

Реклама

"К*рви, махайте се! Хората умират за "Левски", бе! Утре ще ни е срам да ходим по улиците заради вас", нареждаха те на качващите се в автобуса играчи.

Футболистите бяха изпратени с бурни освирквания от трибуните и при прибирането си от терена след последния съдийски сигнал.

Реклама
Реклама
Реклама