Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7189796 www.bgdnes.bg

Вдовицата Катя пред "България Днес": Синът на Котков почина на Никулден!

80 години от рождението на легендарния футболист

Мъка и печал изпитва вдовицата на Никола Котков - Катя, точно 80 години след рождението на великия футболист. На 9 декември легендата на "Левски" и "Локомотив" (Сф) щеше да отбележи своя голям юбилей. Той загива едва 32-годишен в адската катастрофа на Витиня заедно с колегата си Георги Аспарухов-Гунди. Котето оставя жена и две малки деца.

Навръх Никулден Катя Коткова губи и сина си Борислав, който умира от рак на белия дроб. Вдовицата му прави своята шокираща изповед пред "България Днес".

Реклама

"Добре е да се помнят тези годишнини, но от всички. Никола беше скромен човек и такъв си отиде. Помня го като страхотен кавалер не само към мен, но и към съиграчите си", започва Катя.

"Моето семейство е дало много за "Левски". Над 20 години работех за този клуб, дъщеря ми Мария също. Играх в първия женски отбор по футбол на "Левски". Утрешният ден не е само на Никола, но и 7 години от смъртта на сина ни Борислав. Той почина на именния ден на Никола. За мен Никулден е голяма мъка. Съсипаха децата ми", продължава с разтърсващите разкрития вдовицата на Котков.

Тя признава, че синът й е бил голям футболен талант, но не е получил шанс за изява.

"Пратиха сина ми да строи магистрала "Хемус" заедно с циганите. Като дете Борислав играеше страхотно. Завърши спортното училище с отличен, беше луд левскар. Вкара два гола от корнер на европейско първенство за деца в Германия", разкрива Катя. Днес тя живее далеч от шума в монтанското село Бъзовец, недалеч от река Дунав.

"Тук съм си на село. Не съм много добре със здравето и няма да пътувам към София. Имам и котки, и кучета. Едното е овчарско, като на Бойко Борисов. Често тук е най-студената точка в България, но въздухът е много чист, не като в столицата. Гледам по телевизора футболните мачове, нашия Григор", признава жената на Котето. Тази година тя също е чествала свой юбилей.

"Аз също имах годишнина. Пената ми се обади, разговаряхме. Ето това е уважение", отчита Катя. Тя е възмутена, че цялата 2018 година е преминала под знака на 75-годишнината от рождението на Гунди, но никой не се е сетил за юбилея на Котков.

"И в най-големите отбори не се прави това да слагаш лика му в сянка на футболните фланелки. Това надмина всички глупости", категорична е г-жа Коткова. Тя живее с втория си съпруг Димитър, който е бивш кмет на село Бъзовец.

Реклама
Реклама
Реклама