Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7189822 www.bgdnes.bg

Люпко взема ЦСКА до Коледа

71-годишният сърбин сменя сънародника си още при първа грешна стъпка на Нестор

Търпението към Нестор Ел Маестро в ЦСКА-София е изчерпано! Собственикът на клуба Гриша Ганчев е изключително разочарован, след като младият сръбски треньор не успя да спечели нито едно дерби през настоящия сезон.

Реклама

В четвъртък вечер "червените" издрапаха до 1:1 срещу шампиона "Лудогорец" у дома. Този резултат бе приет добре от разградчани, които запазиха аванса си от 6 точки на върха. "Зелените" дори бяха по-добрият тим на терена, поведоха с гол на Клаудиу Кешеру, но гениално воле на Кирил Десподов донесе точка на ЦСКА.

На Ел Маестро ще бъде даден един последен шанс, научи "България Днес". Абсолютен ултиматум пред него е задължително да спечели и двата оставащи мача на "червените" през тази година. В неделя отборът има наглед лесно гостуване на абсолютния аутсайдер "Верея" в Стара Загора. Седмица по-късно е домакинството на набралия скорост тим на "Ботев". Шестте точки са без алтернатива за сърбина, ако той иска да запази поста си.

Във всеки друг случай още преди Коледа ЦСКА-София ще бъде даден на добре познатото име Люпко Петрович. 71-годишният опитен сърбин вече бе представен в клуба като новия главен съветник. Той дори изгледа на живо равенството с "Лудогорец" от трибуните на стадион "Българска армия". Не е тайна, че Люпко и Гриша Ганчев са в близки отношения още от времето на съвместната им работа в "Литекс". Петрович дори нарича бизнесмена със силни думи като "моя брат".

Същевременно легендарният треньор, извел "Цървена звезда" до титлата в КЕШ, се изказа критично към играта на ЦСКА. Той обяви след двубоя, че "червените" трябва да са доволни на равенството с оглед показаното на терена.

"Беше дерби, а дербитата се печелят от този, който има повече желание. Двата отбора се бориха много и дадоха всичко от себе си. Трябва да сме доволни от равенството и от това, че ЦСКА не загуби", каза Люпко. Той индиректно клъвна своя сънародник за това, че не е взел нито един от по-големите мачове през сезона до момента.

"Нестор Ел Маестро е талантлив треньор. Не мога да коментирам защо досега не е спечелил дербитата. Първото място? Във футбола всичко е възможно. Ще направя каквото мога, за да помогна на ЦСКА", заяви Петрович, който само допреди две години водеше големия враг "Левски". Тогава сърбинът напусна изненадващо поста, въпреки че "сините" бяха на първо място в класирането. След Люпко отборът тотално се срина и още до Коледа вече отстъпваше лидерската позиция на "Лудогорец".

Същевременно Ел Маестро се нахвърли срещу конкурентите си за титлата в Първа лига.

"Малко съм разочарован. Моите футболисти и феновете заслужаваха победата. След изравнителния гол имаше само един отбор, който искаше победата. Съжалявам за постъпката си при даденото продължение, но много неправди се събраха срещу нас", уточни Ел Маестро. Той демонстративно седна на тъч линията, когато реферът даде само 2 минути добавено време, които впоследствие бяха увеличени на 4.

"Лудогорец" е голям отбор и много трудно някой ще ги детронира. Нека обаче се даде равен шанс на всички. Съдията се справи със задачата си. Но, общо взето, нямаше да остави ЦСКА да спечели. Вчера съдията даде съмнителна дузпа за "Левски". Можеше да я даде, можеше и да не я даде. Ако това е дузпа, на нас трябваше да ни даде пет такива. Ще продължаваме да се борим да печелим мачовете. Тази среща не беше толкова важна за класирането, защото "Лудогорец" си свърши работата със "Славия"", добави Ел Маестро.

Реклама
Реклама
Реклама