Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7191609 www.bgdnes.bg

45 000 евро за Обертан на месец

Звездата на "Левски" Габриел Обертан си издейства сериозно увеличение на заплатата в новия си договор с клуба. Французинът удължи контракта си със "сините" за още две години. Сегашният изтичаше в края на настоящия сезон.

Според новия си договор бившият футболист на "Манчестър Юнайтед" вече е най-скъпоплатеният футболист в Първа лига извън "Лудогорец". Той ще прибира по 45 000 евро на месец, научи "България Днес".

Реклама

С подобни възнаграждения могат да се похвалят единствено звездите на "Лудогорец". Абсолютен рекордьор в това отношение е голмайсторът на "орлите" Клаудиу Кешеру. Румънецът се разписва срещу 65 000 евро на месец.

Увеличението при Обертан е сериозно спрямо досегашната му заплата. Тя бе 25 000 евро. С нея той бе на второ място в отбора след защитника Холмар Ейолфсон. Исландският национал прибира по 30 000 евро на месец.

Голямата звезда на "Левски" е първият футболист от тези с изтичащи договори, който преподписа със "сините". Останалите Давид Яблонски, Милош Цветкович и Йерсон Кабрал още не са дали своите отговори дали ще останат на "Герена" след края на сезона. Изпълнителният директор Красимир Иванов обяви, че те също дават положителни сигнали към клуба, че това ще се случи. Преговорите с тях ще продължат след последния мач на отбора за годината - гостуването на "Берое“ в събота.

Обертан пристигна на "Герена" през лятото на 2017 г. Той успя да се утвърди като голямата звезда на "сините". Въпреки че не бележи често голове, французинът често се отчита с решаващи пасове за попаденията на "Левски". Наскоро се появиха слухове, че от клуба се готвят да го продадат през зимата. От "Герена" веднага ги отрекоха. Самият футболист твърди, че се чувства отлично в "Левски" и София.

Футболистите на Славиша Стоянович записаха труден успех с 2:1 над "Етър" в 19-ия кръг на Първа лига. Играчите в синьо за пореден път се представиха далеч от желаното от треньора и феновете. Това накара специалистът, който е фен на хардрока и подхождащата му силна игра, да сравни представянето им с турбофолк.

"Представянето ни е от турбофолка до класика. Дори до релакс. Малко са мачовете, в които бяхме като хард рок и хеви метъл. Повече беше някакъв турбофолк, който аз не разбирам. Някаква релакс музика, като за сауна", обяви Стоянович с усмивка.

Реклама

Той откровено заяви, че с играта, която показва в момента, "Левски" няма никакви шансове за титлата.

"Най-важни бяха трите точки - сподели той. - Не се лъжем, че сме играли добре. Имахме трудна седмица, трудни моменти. Можем да играем много по-добре. Да, трите точки са добри, но не може да продължаваме така. Кое не ми хареса? Ситуацията в тима бе трудна - преди дни загубихме точки, психическото напрежение беше огромно. Позитивното е, че имахме желание. Другото ще трябва да го оправяме през зимата. След края на полусезона ще анализираме."

Той добави, че в един момент се е уплашил от играта на футболистите си.

"Не разбирам някои ситуации - като тази, при която получихме гол - каза Стоянович. - Но после намерихме начин ние да вкараме два пъти. Не трябва обаче да се крием от проблемите. Отмененият гол на "Етър"? Не съм видял повторение още. Видях само, че топката е в мрежата. Но мога да кажа - всеки шут по вратата ни е в мрежата. Не знам как се получава? Говорихме преди срещата за тези неща, но... Трябва да сме зрели като отбор."

Той похвали юношата Илия Юруков, който игра цял мач. Това бе едва вторият мач на младока като титуляр за "сините".

"Когато дойдох, казах, че "Левски" разполага с юноши, които имат необходимия потенциал - категоричен е специалистът. - Трябва да се върви крачка по крачка. Имат потенциал, те са нашето бъдеще. Сега трябва да отпочинем и да се готвим за "Берое". Със сигурност ще бъде труден мач. Разполагат с класни футболисти, добър треньор, добра философия за футбола. Камбуров има 215 гола. Бандаловски, Цонев и Райнов са добри играчи."

Реклама
Реклама
Реклама