Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7192570 www.bgdnes.bg

Глад за кредити в земеделския бранш advertorial icon

“Агрион Финанс“ предлага финансиране на големи земеделски производители и на малки фермери

Как да подсигурим бизнеса си пред следващата стопанска година? Този въпрос си задават земеделските производители, след като приберат реколтата и реализират продукцията си. Повечето от стопаните разчитат на кредити, но голяма част от тях, особено малките, нямат възможност да получават субсидии и достъпът до банково кредитиране е силно ограничен. Затова те разчитат изцяло на алтернативни източници на финансиране като „Агрион Финанс“, която да им помогне да обезпечат дейността си.

Дружеството, което е сред най-активните на пазара на земеделски кредити, отчита сериозен ръст в исканията за отпускане на финансиране през декември. Една от причините е, че „Агрион Финанс” предлага изгодни условия по облекчена процедура и в съкратени срокове.

Подуктите, предлагани от компанията, са разработени така, че да подпомагат дейността както на големите земеделски производители, така и на малките фермери. Не се търсят гаранти, бизнес планове, баланси или други счетоводни документи. Единственото, което „Агрион Финанс“ иска като обезпечение на ипотеката, е земеделска земя. Няма таван за финансирането. Прилага се индивидуален лимит за всеки кредитоискател в зависимост от специфичните му нужди. Оценката на земята се извършва от висококвалифицираните експерти на компанията и е абсолютно безплатна за кредитополучателя.

„Агрион Финанс“ предлага стандартни ипотечни кредити, кредити за оборотни средства и лизинг на земя. Информация за пълните условия на финансирането, което предлага „Агрион Финанс“, може да бъде намерена на сайта на компанията на адрес https://www.agrion.bg/bg/finance/.

При стандартните ипотечни кредити минималният размер на кредита е 10 хил. лв., а срокът за погасяване е до 15 години. „Агрион Финанс“ гарантира прозрачна лихва за целия период. Парите могат да бъдат използвани за инвестиции, покупка на земя, други капиталови разходи.

Подобни са условията и на специализирания кредит за оборотни средства, който е сред най-популярните в страната. Той е с гратисен период от 12 месеца. Не се събират такси за кандидатстване и разглеждане на документи, не се изискват допълнителни застраховки в полза на кредитодателя, няма и изискване за поръчители или съдлъжници.

Щастливи сме, че все повече начинаещи и малки фермери се обръщат към нашите продукти и ние им помагаме да започнат развиването на сериозно земеделие по европейски стандарти, коментираха от „Агрион Финанс“. Условията и възможностите за финансиране са разработени така, че да обхващат максимално потребностите и изискванията на агросектора.

За всички, които искат да купят земя, без да плащат на куп за нея, „Агрион“ предлага до 100% финансиране при лизинг на земеделска земя. Този модел е сериозно облекчение за земеделските производители, които искат да увеличат стопанствата си. Те имат възможност да вложат свободните си парите в техника или по-качествени семена, което води до по-ефективно и модерно земеделие.

Реклама
Реклама
Реклама