Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7193089 www.bgdnes.bg

Джейми Реднап: Дойде денят Х за "Ливърпул"

"Денят Х за "Ливърпул" е тази вечер!" Мнението е на бившия халф на тима и Англия Джейми Реднап.

Тимът приема "Наполи" в мач от груповата фаза на Шампионската лига, а срещата е ключова. В група "С" италианците са лидер с 9 т., втори е ПСЖ с 8 т., а "Ливърпул" е на трето място с 6 т. На последно място с 4 пункта е "Цървена звезда". При това положение за англичаните победата е задължителна, за да има шанс да продължи в директните елиминации.

Реклама

"Трудно е да си представите, но какво ще стане в Шампионската лига, е обвързано и с това какво ще стане в английската лига - признава Реднап. - Ако мачът довечера не бъде спечелен, това ще се отрази негативно на футболистите и следващите им няколко мача няма да бъдат на необходимото ниво, за да постигнат успехи. Бил съм в тази ситуация."

Според Реднап победа довечера би била психологическо предимство в борбата с "Манчестър Сити".

"Преди десет години, когато мениджър бе Рафа Бенитес, той бе в същата ситуация, отборът бе в същата ситуация. Така бе и през 2004 г., когато Стивън Джерард направи страхотно представяне срещу "Олимпиакос", а след това нещата потръгнаха и във Висшата лига", коментира още Реднап.

Надеждите на англичаните са, че "Цървена звезда" ще окаже яростна съпротива и ще вземе поне точка от "Пари Сен Жермен" в Белград, за да е сигурно класирането на отбора от града на "Бийтълс".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама