Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7193574 www.bgdnes.bg

Троен убиец рита футбол на село

След зверска катастрофа джигитът бяга в чужбина

Пускат го срещу гаранция от 2 бона, близки на жертвите настояват да бъде арестуван

Топка рита на селския стадион във Върбица 33-годишният Бисер Арсов, който пиян, без книжка и с превишена скорост уби трима мъже с колата си на пътя между Долна Оряховица и Лясковец. Това разкриват приятели на жертвите пред "България Днес", които правят свое разследване. Причината е, че повече от две години съдебното дело все още не е приключило, а виновникът за катастрофата си живее спокойно на свобода. По думите им Арсов дори бил част от футболния тим на селото. Близките на загиналите подозират, че е напълно възможно екзекуторът на Марио Начев, на 37 г., Николай Паралесов, на 50 г., и Тони Паунов да се измъкне и да не бъде наказан справедливо. Арсов е на свобода срещу гаранция от 2 хил. лв., въпреки че след катастрофата изчезва от страната и се укрива в Холандия

Реклама

"Този изрод се хвалел наляво и надясно, че ще му се размине, защото било платено", споделя гневен Ярослав М., приятел на един от убитите в катастрофата.

Поредното заседание по делото е насрочено за тази сряда - 12 декември, в Окръжния съд на Велико Търново. През изтеклата година процесът се отлага няколко пъти по различни причини. Според наблюдатели на процеса една от последните причини, препънала делото, са проблеми с адвоката на подсъдимия. Очаква се на заседанието в сряда той да се яви със служебен защитник.

Близки и приятели на убитите от Арсов в катастрофата обмислят протест, в случай че процесът продължава да се мотае. Своята подкрепа за престоящия израз на гражданско недоволство срещу мудното правораздаване са заявили и членовете на рокерски клуб от Пловдив, обяснява Ярослав.

"Настояваме обвиняемият да бъде задържан, защото е недопустимо да е пуснат на свобода предвид факта, че веднъж избяга в Холандия. След като се е укрил един път, може да го направи отново. Според Наказателния кодекс мярката за неотклонение се налага, за да се предотврати опит на лицето да се укрие или да извърши друго престъпление“, категоричен е Ярослав.

Зверската катастрофа става на 26 ноември 2016 г. Тогава Бисер Арсов е зад волана на "Форд Мондео", в колата са още негов 19-годишен съселянин и момче на 13 г. Тримата се прибирали от купон в с. Петко Каравелово и пътували към дискотека в Горна Оряховица. В това време лек автомобил "Опел Корса" се обърнал в канавката край пътя. Шофьорът му извикал приятели на помощ да я извадят. На мястото пристигнали трима мъже с "Лада Нива". Докато се опитвали да изтеглят опела, трима от мъжете били пометени и убити, а един ранен от форда на Арсов, който хвърчал с бясна скорост в мъглата. Впоследствие е установено, че виновникът за тройното убийство на пътя е шофирал с над 100 км в час.

Реклама

Участниците в кървавото меле два дни разиграват разследващите с фалшиви версии за случилото се. Според една от тях 19-годишният пътник в колата на Арсов е шофирал. Той решил да поеме вината, тъй като Бисер седнал зад волана пиян и без книжка. Освен това Арсов вече бил осъждан за управление на автомобил след употреба на алкохол. Свидетели бързо разобличили лъжливата версия и в показанията си потвърдили, че именно Бисер е шофирал. Понеже той бил почерпен, компанията решила да мине по заобиколен път за Горна Оряховица, за да бъдат избегнати полицейски проверки, но фордът се врязал в хората, търсещи помощ след катастрофа.

При сблъсъка Арсов също е ранен и приет в болница. По тази причина не е арестуван. Прокуратурата му налага мярка за неотклонение от 2000 лв. парична гаранция. След като излиза от болницата, Арсов се покрива в Холандия. Когато разследващите започват да го търсят, се оказва, че е изчезнал от България и е обявен за общодържавно издирване.

Близо година и половина след убийството на тримата мъже на пътя Арсов изненадващо се появява с адвокат в полицията в Горна Оряховица. Той е задържан по искане на прокуратурата. Съдът във Велико Търново го пуска под "домашен арест". Следва протест на леката мярка и на Арсов е наложена парична гаранция от 2000 лева, която е в сила и до момента.

Молят Цацаров за помощ

Близки и приятели на убитите в жестоката катастрофа трима мъже се заричат, че няма да оставят случаят да бъде заметен и ще търсят справедливост докрай. Те възнамеряват да запознаят с казуса главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на правосъдието Цецка Цачева. Случаят вече е представен на вниманието на омбудсмана Мая Манолова.

Подсъдимият Бисер Арсов не се признава за виновен и отказва делото му да се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие. Процесът върви по общия ред с разпит на свидетели и изслушване на заключения от експертизи в съда.

Реклама
Реклама
Реклама