Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7194511 www.bgdnes.bg

Майкъла към Гриша Ганчев: Продай Десподов за €3 милиона!

Поне 10 милиона лева може да прилапа ЦСКА-София през тази зима от продажба на футболисти. "Червените" почти сигурно ще се разделят с част от звездите си след края на полусезона. Клубът има някои от най-конвертируемите играчи в българския футбол. Собственикът Гриша Ганчев е склонен да продаде някои от най-изявените имена в отбора при евентуални изгодни оферти. Запитвания към футболистите не липсват.

Безспорно най-желаният български играч изобщо е националът Кирил Десподов. Той е и един от фаворитите за приза ДФутболист щ1 на 2018 годинаУ на церемонията, която ще се проведе през януари. Сериозен интерес към крилото има от холандския гранд ПСВ (Айндховен), както и от гръцкия "Олимпиакос". 3 милиона евро трябва да потърси Ганчев за голямата си звезда. Съвета дава легендата на "червените" Георги Илиев-Майкъла.

Реклама

"Всичко струва пари. Дадат ли добра цена, трябва задължително да го пуснеш. Десподов е на такива години, че може да му се търсят 3 милиона евро. Ако аз бях собственик, за такива пари с удоволствие бих го продал. За него също ще е добре да се развива. Но след това веднага трябва да купиш подходящ заместник", коментира Майкъла пред "България Днес". Той все пак се надява клубът да задържи поне основния си голмайстор Мауридес.

"Той е добър футболист, но му трябва спокойствие. Според мен Мауридес беше успешен трансфер след продажбата на Каранга в Китай. Очаквам бразилецът да покаже много повече през втория полусезон, ако не бъде продаден", добави Георги Илиев.

"В отбора има напрежение с оглед на това, че не успява да победи останалите водещи отбори в първенството. Самочувствието на играчите пада. За да станеш шампион, трябва да биеш големите. Очаквам това да се промени. "Ботев" (Пд) ще ги победим със сигурност. Мачът няма да е лесен. Може да е с 1:0 и с мъка, но победата ще е за нас", уверен е Майкъла.

Иначе Десподов има закована цена от 3 милиона евро, но от "Армията" са склонни да се разделят с него и срещу 2,5 милиона и евентуални бонуси от следваща продажба.

22-годишният нападател прави страхотен сезон. До момента той има 8 гола и 4 асистенции за ЦСКА-София. Освен това се понрави с изявите си с националния отбор на България през тази година. Талантът от град Кресна успя да се разпише във вратата на Кипър по време на турнира Лига на нациите.

Твърде вероятно е ЦСКА да се раздели и с централния си нападател Мауридес. Бразилецът започна сезона ударно, но след това изведнъж головете му секнаха. Все пак той отново влезе в час и до момента е водещият голмайстор в състава на Нестор Ел Маестро. 24-годишният таран е забил 9 попадения в противниковите врати и хвана окото на доста отбори от Турция и Русия.

Реклама

ЦСКА-София вади Мауридес на тезгяха за 1 милион евро. Той пристигна през лятото от португалския "Белененсес". Според местните медии "червените" са платили за него около 300 000 евро, така че ще са на добра печалба при евентуална продажба. Освен това бразилецът с прякор Звяра в момента прибира една от най-високите заплати в отбора - по 20 000 евро всеки месец.

Другият конвертируем играч в състава на ЦСКА е Едвин Джеси. Холандецът с ганайски паспорт прави впечатление с изявите си, откакто носи червената фланелка. Той има 36 мача и 4 гола за тима. Искан е от шотландски клубове. 27-годишното дясно крило струва 1,2 милиона евро, като продажбата му през януари не е изключена.

Голям интерес предизвиква още един от най-големите таланти от школата на ЦСКА. Това е 18-годишният Валентин Антов. Защитникът държи рекорда за най-младия капитан, носил лентата на "армейците", като тогава бе едва на 15. Юношеският национал на България е следен от английски отбори. Отдавна той е в полезрението на елитния "Уулвърхямптън", които следят изкъсо изявите му и обмислят да отправят оферта.

Антов има 10 мача за ЦСКА-София в Първа лига и 5 в европейските клубни турнири. От ръководството на тима са готови да продадат 185-сантиметровия играч за сумата от половин милион евро.

Реклама
Реклама
Реклама