Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7196399 www.bgdnes.bg

Над 10 г. зандан за автоджамбазина Яро

Той ядосва премиера Бойко Борисов

Случайно го спипват край Петрич, докато го дири цяла Европа

Над декада ще откара в зандана автоджамбазинът Яро, който ядоса преди време премиера Бойко Борисов, научи "България Днес“. Той е издирван в цяла Европа заради няколко присъди, влезли в сила, най-тежката от които е 8 години затвор за серия кражби на коли. Това явно не го притеснява, защото се оказва, че през цялото време е бил у нас и дори е нямал намерение да бяга. Заловен е случайно - при рутинна проверка в провинцията - край Петрич.

Реклама

Последната присъда на Яро е от тази година - на 22 февруари Районният съд в София одобрява споразумението му с прокуратурата, в което се признава за виновен за кражба на „Ауди А6“ от паркинг на летище София. Районният съд прибавя още година зандан към наказанията му, като по време на процеса Яро се е намирал в затвора заради друга присъда и е воден с охрана в палатата.

Освободен е предсрочно през 2017 година - малко преди да чуе присъдата на Районния съд. Толкова е дързък, че бързо се сдобива с чужда лична карта и без притеснения се разхожда напред-назад. Във фолксвагена, с който е заловен неочаквано в понеделник вечерта, пътува заедно с авер софиянец. Пред ченгетата без притеснения показва чужда лична карта. Полицаите забелязват, че лицето от снимката е съвсем различно от Яро. След бърза справка се оказва, че 35-годишният мъж е издирван с европейска заповед за арест. Закаран е в благоевградското районно, след което ще бъде ескортиран до София, за да влезе зад решетките.

Започнало е разследване и за фалшивата лична карта, която Яро представя. Назначена е експертиза, а за злоупотребата автоджамбазинът може да отнесе още 8 години затвор. Така при всички случаи ще остане на топло за дълго - повече от декада.

Яро е известен добре на местния ъндърграунд. Още преди да навърши 30 години, е осъждан три пъти за тежки престъпления. Едно от наказанията му налага Районният съд в гр. Брежице, Словения, през 2013 г. за укриване на крадени вещи. Присъдата е затвор за 10 месеца. Други две присъди Яро отнася през 2012 г. Към 2015 година спрямо Димитров се водят още 4 разследвания, по които е привлечен като обвиняем.

По време на едно от делата срещу него Яро помоли съда да не го задържа и обещава да не се укрива. Магистратите тогава не му се вързват, защото и преди е обявяван за общонационално издирване.

През 2015 година Ярослав Димитров кумулира три от присъдите си. Прочува се, след като свива ауди и помита патрулка с него. Дързостта му ядосва дори премиера Бойко Борисов, след като става ясно, че по време на една от кражбите Яро се е водел под "домашен арест". Видеокамери го заснемат как за по-малко от 5 минути краде два автомобила в столичния квартал "Манастирски ливади".

Реклама

Заради "подвизите" в чужбина Яро е осъден на 3 г. затвор в началото на 2016 г. Част от присъдата му е приспадната, защото лежал в ареста. След като все пак е тикнат да лежи, е освободен предсрочно 10 месеца по-рано през 2017 г. Въпреки че администрацията на затвора не е дала добро становище за Яро, две съдебни инстанции решават да го пуснат на свобода.

Още следващия месец, след като е освободен, Яро отново попадна в светлината на прожекторите. Тогава камера на дома му в с. Герман засне колата, с която бе отвлечен Адриан Златков през август 2017 г.

Реклама
Реклама
Реклама