Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7199968 www.bgdnes.bg

Гатузо бесен след гръцката трагедия: Сами сме си виновни!

Гръцка трагедия за "Милан"!
Росонерите отпадат от Лига Европа след поражение с 3:1 от "Олимпиакос" в Атина.
Гърците продължават напред с равен брой точки, но по-добра голова разлика от "росонерите".
В Милано играчите на треньора Дженаро Гатузо победиха с 3:1, но в реванша допуснаха поражение със същия резултат. Така решаваща се оказа головата разлика.
"Олимпиакос" завършва с 11 вкарани попадения и 6 допуснати."Милан" е с показатели 12:9.
Гатузо бе изключително критичен към отбора след поражението.
"Ние подарихме мача на "Олимпиакос" - признава специалистът. - Допуснахме много глупави грешки. Бяхме твърде наивни и позволихме на съперника да се върне в двубоя. Много сме разочаровани, защото винаги правим едни и същи гафове отново и отново. Мачът беше в ръцете ни. Но когато създаваш седем или осем положения на такъв стадион и не можеш да ги завършиш успешно, значи правиш нещо не както трябва. Не заслужавахме да продължим напред. Някой може да обвинява съдията за отпадането ни, но е по-важно да се съсредоточим върху това "Милан" да стане по-добър отбор. Трябва да гледаме себе си. "Олимпиакос" бяха по-добри от нас, защото бяха енергични и решителни. Извинявам се на всички фенове на Милан по света, че не постигнахме целта си".


Отпадането на "Милан" още в груповата фаза на Лига Европа е най-слабото представяне за отбора на международна сцена от началото на XXI век.
Авторитетният вестник "Гадзета дело Спорт" не щади и голямата звезда на "росонерите" Гонсало Игуаин.
"Той беше привлечен от "Ювентус", за да решава точно такива завързани мачове, но така и не успява да го прави с екипа на "Милан", анализира изданието.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама