Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7203489 www.bgdnes.bg

Десислава Радева: Не съм голямата любов на Румен

Като студентка ядях филии с мас, толкова зле бях, казва президентската съпруга

Аз може би съм втори план на президента. Неговата истинска любов е изтребителят.

Реклама

Това признание направи съпругата на президента Румен Радев - Десислава, в откровено телевизионно интервю в събота вечерта. Първата дама бе категорична, че въпреки че е половинка на държавния глава, сама готви и чисти във вила "Калина". А дрехите за официални събития взима само назаем. "Абсолютно всичко - рокли, тоалети, прически, си плащам от семейния бюджет, който се формира от заплатата на Румен. Българският данъкоплатец не е ощетен с нито една стотинка", кълне се Радева.

Тя разкри, че се запознава със съпруга си преди повече от 30 години на модно ревю. Но пътищата им се разминават. "Тогава плащаха по 10 лева на ревю и аз си казах: Защо не? Явно съм му направила впечатление тогава, на едно ревю, и той продължи да ме издирва. Намери училището ми, дойде и ми каза: Дължиш ми танц. После идваше в нас, разговаряше с майка ми, говореха си за книги, а на мен ми помагаше по математика. Станахме много близки приятели", разказа Радева. Тя обаче заминала да учи в София, а "Румен остана при голямата си любов - МиГ-29". Животът на Десислава не е бил цветя и рози, призна още Радева. "Исках да кандидатствам журналистика, но нямаше как, защото нямах две публикации в медиите. Лепях етикети на рибни консерви в Бургас, циганите ме учиха да играя кючек, но казаха, че не ставам за нищо. Влязох в УНСС и завърших "Финанси и кредит". Работих сервитьорка, докато учих. Със Слави Трифонов се запознах в Студентски град. Доведе го моята съквартирантка. Това бяха много гладни години и ядохме филии с мас и салам", тръпне от спомена съпругата на държавния глава. Затова и обмисляла да емигрира, но именно Дългия я спрял.

Как се чувства като съпруга на президента? "Станах по-тъжна. Румен сега взима повече пари, отколкото като пилот, но пък аз не получавам заплата, така че нещата се изравняват. Не искам да кара втори мандат. Аз и първи не исках. Скоро му казах, че ако знаех какво ще се случи, никога нямаше да го подкрепя", отсича още Радева. Въпреки това съпругата на президента се гордее с него и поста му. Но не го смята за политик, а за държавник. И признава, че понякога вниманието я дразни. "Има предимства да си съпруга на президента. Срещам се с много и различни интересни хора. Посещаваш места, за които само си мечтал. Недостатъците обаче са повече. Губиш своята интимност и анонимност. Като ходя с Румен някъде, все едно съм на дефиле. Тази работа ми краде и съпруга", смята Радева.

По думите й тя възражда институцията съпруга на президента, която в последните пет години "беше незабележима". "Имам охрана, кабинет в президентството, но всички първи дами преди мен също са имали. Не ми харесва терминът президентша. Не съм и първа дама, защото не сме президентска република. Съпруга на президента ми харесва", обобщи Радева. И завърши в типичния си стил. "Аз съм една нормална жена с всичките си кусури."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама