Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7204683 www.bgdnes.bg

На психолог отива докторката, изгубила бебе

Проверки в болницата в Сливен 

Аутопсията на починалото момиченце готова до седмица 

Помощ от психолог получава д-р Татяна Пашева от болницата в Сливен.

Лекарката стана печално известна в публичното пространство, че при нея само за няколко месеца починаха родилка и бебе. Има и трети фатален инцидент отпреди години.

Д-р Пашева е изключително разстроена от фаталните случаи и затова е потърсила консултация със специалист, обясни директорът на сливенската болница "Д-р Иван Селимински" д-р Васислав Петров. Лекарката напуска и няма да работи повече в лечебното заведение.

Реклама

Последният трагичен инцидент е от 11 декември т.г., когато 27-годишната Галя Желязкова роди момиченце, но то не оживя. Според Пламен Желязков, съпруг на родилката, става въпрос за лекарска грешка, а д-р Пашева е "натиснала с всички сили с ръце и лакти по корема колкото може, и после бебето е излязло починало". Лекарката обяснила, че тоновете на бебето се изгубили внезапно в края на раждането.

Заради инцидента прокуратурата в Сливен образува досъдебно производство. Предвидени са разпити на екипите, изискана е цялата медицинска документация. В болницата влиза и медицински одит, който трябва да установи дали има нарушения. Очакванията са резултатите от аутопсията на починалото момиченце да бъдат готови до седмица.

Д-р Пашева беше широко коментирана през август т.г., когато при раждане почина млада жена. По думи на близките Ренета Томова също е била натискана по корема, за да излезе бебето. "Каза, че са я натискали с лакти. Всички стени са били в кръв. След раждането не е можела да се обърне от силните болки. Натискали са я като някое животно и са й натрошили ребрата. Видяхме я в "Патология", цялата синя отзад. Какво да ви кажа, освен че това е едно живо убийство", коментира баща й Петър Томов. Последващата експертиза оневини лекарката.

Третият трагичен случай, свързан с д-р Пашова, е от 2012 година. Кристина Купова постъпва в болницата в Сливен с преносен плод, лежи 16 дни преди раждането. "Д-р Пашева ми назначи естествено раждане, въпреки че нямах разкритие. Седмица след раждането бебето почина", разказа Купенова.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама