Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7205312 www.bgdnes.bg

Убийство с вилица в хотела на Брендо

Надрусан затрива красавицата Златка

Психясалият от дрога Димитър ръга в окото любовницата си

Три дена запой, наркотици и алкохол на корем. Така красавицата Златка прекарва последните си дни в столицата с лабилния Димитър Ръжев. Настанени са в култовия хотел от прехода - "Рила", на петия етаж. Мечтите за тузарски живот като половинка на мутреещия Ръжев не се осъществяват. Вместо да я посрещат като принцеса, девойката е зашеметена с юмруци в главата след поредния гастрол по най-известните столични заведения. Бита е в продължение на един час, като е душена, млатена в главата, а смъртта й настъпва, след като любимият й забива вилица в окото. Гостите на хотела твърдят, че не са чули писъците на малтретираната жена. От рецепцията обясняват, че подават сигнала, защото Димитър се движи неадекватно из лобито на хотела - залита, блъска се в стени и говори несвързано. По тялото му има наранявания. Те са от съпротивата на момичето, установяват по-късно ченгетата. Пристигат в хотела около 8 часа и задържат Ръжев на рецепцията. Тарашат стаята му, където на леглото откриват трупа на 24-годишното момиче.

Скандалът между двамата се вихри цяла вечер, но никой от съседните стаи не се притичва на помощ. Единствено рецепционистка набира смелост

Реклама

37-годишният Ръжев не е гост на хотела. Фаталната стая е наета на 15 декември от 24-годишната жертва. Тя пристига по-рано, за да посрещне любимия си. През последните месеци той я издържа - праща й пари, дава й заеми и черпи за доброто прекарване, коментират разследващите. По негова идея Златка наема хотела, който нашумя напоследък, след като става ясно, че е сред последните придобивки на осъдения в три държави бизнесмен Евелин Банев-Брендо.

Десететажната постройка в топцентъра на София е вдигната през 1962 г. и до падането на Тодор Живков е представителен хотел на ЦК на БКП. През ноември 2017 г. срещу 10 млн. евро емблематичната сграда е купена от фирма "Рила Център". Разследване показва, че купувачът е свързан с Брендо, макар официална връзка да няма. Формално "Рила Център" е собственост на "Пропърти груп България". За връзката с Брендо подсказва представителят на купувача "Рила Център". Покрай сделката за хотел „Рила“ постът се заема от бизнесмена Деян Лазаров, който управлява и голяма част от създадените от Евелин Банев родни фирми.

Димитър Ръжев не е оказал съпротива при задържането, защото не е бил адекватен. Той не е опитвал да прикрива престъплението, коментира пред "България Днес" началникът на Първо РПУ комисар Калоян Милтенов.

"Задържан е на място. Към момента съдейства на полицията. Има документ, че е с психически отклонения. Ще бъдат назначени и допълнителни експертизи", допълни началникът Милтенов.

Случаят е поет от СДВР.

"България Днес" научи, че Димитър Ръжев всъщност е женен.

"Жертвата и задържаният са нямали брак", поясни за вестника комисар Милтенов.

Разследван за грабеж и фалшификации

С дебело криминално досие се оказва задържаният Димитър Ръжев. Той е разследван за грабеж. Родом е от пловдивското село Брестник.

Любовницата му, която е с 13 години по-млада, е от пловдивското село Гълъбово.

Тялото й е изпратено за аутопсия. Димитър Ръжев, който ще се сдобие и с обвинение за умишлено убийство, вероятно няма да помирише зандан, защото се води невменяем.

Реклама
Реклама
Реклама