Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7205745 www.bgdnes.bg

Тъмнокож Брендо е Дядо Коледа

Младежът е хиперактивен 

Фурууа Брендакс е сензация във Велико Търново

Дядо Коледа е с тъмна кожа и живее във Велико Търново!

26-годишният Фурууа Брендакс е истинска сензация в старопрестолната столица. Момчето с нигерийски и британски корени, което цял живот расте в България, носи подаръци и радост на малчугани от социални домове.

Брендо, както го наричат най-близките му, никога не е виждал родителите си, макар че прави опити да ги открие чрез социалните мрежи. Съдбата му отрежда да израсне в дома за деца без родители в Стражица. Затова и коледните празници му носят специална емоция - преоблича се като Дядо Коледа и обикаля социалните домове в региона, за да усмихне малчугани със съдба, сходната на неговата. Не иска заплащане и не търси слава. Признава, че го прави от чиста доброта.

Реклама

"Заедно с моята приятелка Ася Смолетсова правим благотворителни тържества в центровете за настаняване, които вече са изместили домовете за деца. Искаме да им вдъхнем вяра и надежда, че животът може да бъде хубав, а Коледа е времето, когато това може да се усети и да ни промени", разказва младежът с голямо сърце. Макар Фурууа да е висок точно два метра и да тежи близо 100 килограма, той вдъхва доброта с широката си усмивка.

Приятелите на тъмнокожото момче го познават като изключително активен и той самият не може да изброи всичките си хобита и интереси. От 12-годишен се занимава с хип-хоп, а малко по-късно се запалва по ролята си на диджей.

Другата му голяма страст е баскетболът и чернокожият Брендо вземе участие в аматьорски турнири у нас, като показателите му в играта са повече от добри. Преди две години Брендакс е сред номинираните състезатели за най-добро изпълнение в Националната аматьорска лига по баскетбол. Той е избран заради атрактивна забивка.

Брендо никога не отказва участие в социални проекти и е готов да зарадва децата. Точно като Дядо Коледа, в чийто образ през последните дни стана особено популярен.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама