Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7206667 www.bgdnes.bg

Убиецът с вилицата се гаврел с паметта на мъртвите!

Майката на затритата Златена на крачка да сложи край на живота си

Срам ме е да разкажа какво е правил, споделя колега на Димитър Ръжев от погребалното бюро, където работел

"Той не зачиташе паметта на мъртвите. Правеше си пиперливи шеги с труповете на хората, смееше се неадекватно и високо по време на погребения. Или заспиваше директно в църквите и опечалените го гледаха! Питали сме шефа му защо въобще го държи на работа!"

Реклама

Така колеги на Димитър Ръжев, забил вилица в окото на приятелката си Златена, описват жестокия наркоман, арестуван в София. Той работи близо три месеца в погребална агенция "Аргиров" в града под тепетата, а шефът му Антоан Аргиров не пожела да коментира пред вестника защо го е уволнил пред месец.

В понеделник сутринта Димитър Ръжев е закопчан в София, след като убива в хотел "Рила" по особено мъчителен начин 24-годишната Златена от Гълъбово. Двойката прекарва три дни в гуляи, като Димитър се друса и пие непрестанно. Златена прави резервация за стаята и я наема на свое име. Именно там е лобното й място. В малките часове на понеделник тя е млатена с бутилка в главата, блъскана в стената и накрая, след като издъхва и едното й око остава отворено, Димитър забива вилица в него. Никой от гостите на хотела не реагира на виковете. Със синдрома Дженовезе се преборва единствено рецепционистката, и то когато окървавеният неадекватен насилник се появява в лобито на хотела. Около 8 часа сутринта тя вика полиция.

Ужасяващите подробности разкри в национален ефир шефът на "Криминална полиция“ към СДВР Ангел Бадънков. По думите му Златена не е предизвикала палача си по никакъв начин.

Обясненията на Ръжев пред ченгетата са: "Трябваше".

Ръжев е с доказани психични отклонения след хероинова зависимост. Лежал е в комуна в чужбина, има криминални регистрации за грабежи и фалшиви пари. Отнемана му е и шофьорската книжка - заради употреба на наркотици и дрога зад волана. Преди три месеца е нает като шофьор на катафалка. От погребалните агенции в Пловдив са категорични - не ставал за тази работа, буквално се гаврел с паметта на мъртъвците.

"Ходеше мръсен, раздърпан, незапасан като клошар. Накрая шефът му го накара да си купи нови дрехи. Погребения са това, а не празненства", възмутени са погребалните агенти.

Повечето от бранша в Пловдив не познават с добро Димитър Ръжев. Карал катафалка, имал е достъп до мъртвите, но са го следели изкъсо, за да не направи нещо недопустимо.

Реклама

"Въпреки всичко съм чувал брутални истории, които се срамувам да разкажа. То не е за изричане, но да - за мен е имало някакви опити за посегателства", разкриват погребалните агенти.

"Гълташе хапчета непрекъснато. Хвалеше се, че е лежал в лудница и го пенсионирали. Страдал от диабет, от не знам какво си. Накрая нещо недопустимо направи и го разкараха", казват бившите колеги на Ръжев.

Тепърва ще се установява какви точно наклонности е имал Ръжев. За това трябва да помогне и аутопсията на тялото на убитата Златена. Тя ще покаже дали между убиец и жертва е имало полов контакт с Димитър Ръжев. Според психолози шизофренните отклонения на наркомана може да са отключили некрофилия. Така те си обясняват думите му "Трябваше!", с които обяснява убийството на момичето. На подобни мисли навяват и твърденията на колегите му от погребалните агенции.

"Ключов момент ще е сексологичната експертиза, която ще докаже имало ли е и кога сексуален акт между двамата - преди настъпването на смъртта или след това", обобщават експерти.

След като е уволнен от работа и зарязан от жена си през лятото, защото я бие и тормози, Димитър Ръжев окончателно подивява. Разпродава наследствената си земя в село Брестник. Напива се до забрава и пали къщата си. Кара се с брат си - бивш затворник, и поделят наследството от покойните им родителите. Братът взима хосписа и винарната, оставени от баща им, а Димитър - малко земя и къщата.

Междувременно жена му бяга панически с двете им деца далеч от наркомана, изпадащ в крайни състояния, но полицията не взима мерки срещу него. Дори когато се опитва да пали къщата си. Агресивен, неконтролируем, но на свобода. Така е до момента, в който Ръжев се запознава със Златена. 24-годишното момиче е безработно. Живее само в Стара Загора. Димитър започва да пилее пари по девойката, която галено нарича "Малката". Води я по купони, издържа я, прави й подаръци. Веднъж се скарват и пали колата да търси прошка в Стара Загора. Получава я.

През това време близките на красивото момиче са в неведение в село Гълъбово.

"Не го познавам. Нищо не знам. Дъщеря ми живееше в Стара Загора", разкрива почернената майка на Златена - Гергана Йорданова. Жената е на ръба на отчаянието. Близките й се страхуват да не посегне на живота си. Когато научава от полицията, че дъщеря й е убита по особено жесток начин - не може да повярва.

"Нямам нужда от нищо вече, всичко, от което имах нужда, вече го няма", плаче неутешимо майката Гергана. "Сбогом слънчице на мама, чакай ме там - а ще дойда при теб!", пише майката, намеквайки, че мисълта да си посегне вече минава през главата й. Предстои й да види трупа на убитото си момиченце.

Изпращат с почести удушената рейнджърка

С военни почести беше погребана вчера убитата рейнджърка. 40-годишната Десислава Стоянова ще бъде изпратена в последния си път в Карлово. Тя е жертва на рейнджъра Светослав Каменов, участвал в три задгранични мисии в Афганистан и Ирак. Десислава Стоянова бе убита в нощта на 29 срещу 30 ноември в Сопот. Каменов счупил врата й, а тялото й скрил в шкаф. Трупът е открит седмица по-късно, а убиецът се укрива във врачанското село Зверино.

Разследващите са категорични, че между двамата не е имало интимна връзка, а най-вероятната причина за жестокото убийство са неуредени финансови отношения. Рейджърът обещава на Деси да оправи колата й, а всъщност я кара за скрап, за да вземе пари за алкохол.

Реклама
Реклама
Реклама