Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7208284 www.bgdnes.bg

Солскяер сменя Моуриньо

Бившият норвежки футболист на "Олд Трафорд" до края на сезона

Оле Гунар Солскяер е новият мениджър на "Манчестър Юнайтед". Той заема поста на уволнения Жозе Моуриньо. Бившият норвежки футболист ще води "червените дяволи", но само до края на настоящия сезон.
Новината първоначално не бе съобщена официално, но клубът, без да иска, се издаде сам. На официалния си сайт рекордьорът по титли във Висшата лига пусна текст, в който разобличи бъдещото назначение. Малко по-късно публикацията беше изтрита.
"Солскяер става наш временен мениджър 20 години след като измъкнахме требъла с онзи гол на Ноу Камп", похвалиха се от "Юнайтед".
Дори премиерът на Норвегия Ерна Солберг пожела успех на Солскяер като "новия временен мениджър на "Манчестър Юнайтед", но след това изтри съобщението си в социалната мрежа Twitter.
По обяд "Юнайтед" обяви назначението и официално. Негов първи асистент става Майк Фелън, който се водеше за дясната ръка на сър Алекс Фергюсън. В щаба му остава и Майкъл Карик.
Скандинавецът се превърна в легенда на клуба, където изкара 10 сезона. Той е известен като най-добрата резерва, вкарвайки 128 гола в 367 мача за "червените дяволи".
След като прекрати кариерата си, Солскяер стана треньор на нападателите в "Манчестър Юнайтед". След това водеше и втория отбор на тима. През 2011 година той се завърна в Норвегия и спечели две титли с местния "Мьолде". Оле Гунар дойде отново на Острова, където пое "Кардиф", но беше уволнен през 2014 година. След това се прибра в "Мьолде".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама