Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7213573 www.bgdnes.bg

"Титан 77" няма да фалира "Левски"

Дело за обявяване на "Левски" в несъстоятелност няма да има!

Това обяви единствено пред "България Днес" единият от собствениците на фирма "Титан 77" - Емил Ботев.

"След проведена среща с г-н Красимир Иванов и уточняване на възникналите недоразумения в името на доброто сътрудничество и най-вече в името на "Левски" бих желал да ви информирам за следното: Постъпления за обявяване на ПФК "Левски" в несъстоятелност от страна на фирма "Титан 77" няма да има", сподели той.

Реклама

Срещата с изпълнителния директор се е състояла в петък. Тогава отношенията между двете страни са изгладени.

Както е известно, делото за несъстоятелност срещу "Левски" бе образувано на 13 ноември 2018 година. Фирмата "Титан 77" се занимава с организиране на чартърни полети. Оказа се, че "сините" дължат пари за чартъра до Малта в началото на годината. Тогава отборът беше на лагер в островната държава преди пролетния дял на сезон 2017/2018.

"Сумата е малка за "Левски", но не искам да я обявя. Не мисля, че фирмата е изнесла информацията. Както ние, така и те искат този въпрос да се изясни", заяви във вторник Красимир Иванов.

Няколко дни по-късно клубът и фирмата уточниха възникналите помежду им недоразумения.

Това е една от малкото хубави новини около "Левски" в последно време. Както е известно, клубът е заплашен с изваждане от евротурнирите за две години. Това ще стане, ако до 28 февруари не погаси задължения в размер на 1 040 000 евро. Голяма част от тези пари са дългове на клуба към НАП. Останалите са дължими суми към футболисти.

"Левски" не е спрян от участие от европейските клубни турнири - обясни собственикът Спас Русев. - Просто в писмото на УЕФА се казва, че до края на февруари 2019 г. трябва да погасим определени задължения, за да бъдем допуснати до участие. Това е стандартна процедура на УЕФА. Всичко това е предвидено и планирано, така че не виждам никакви притеснения и опасения за "Левски"."

Легендарният нападател и бивш спортен директор на "сините" Георги Иванов изрази надежда клубът да успее да излезе от тежката ситуация.

"Надявам се да оправят тези задължения - заяви Гонзо. - Още отпреди 2-3 години "Левски" има задължения. Надявам се сега новият собственик да може да ги покрие. Не е приятно това, което се случва. Надявам се това да е само предварителен сценарий. Под нов собственик имам предвид Спас Русев. Аз не знам да има някой друг. Спекулации по тази тема има от 10 години. Собствениците на "Левски" са ясни. Те са публични. И трябва да ги уважаваме, защото дават много пари за развитието на този клуб."

Реклама