Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7216464 www.bgdnes.bg

Татяна Лолова: Душата ми плаче!

Актрисата загуби съпруга си навръх Коледа

Господ прибра Славето на Рождество, защото беше свят човек, изплака звездата на Сатирата

„Господ си прибра Славето точно на Коледа, защото беше свят човек. Душата ми плаче, но нямаше как да му помогна.“

Реклама

Така изплака на Коледа голямата ни актриса Татяна Лолова, която загуби любовта на живота си – съпруга си Слави. От доста време художникът се бореше с коварно онкологично заболяване. „Непрекъснато гледам да съм в движение, защото от време на време мъжът ми влиза в болница да го закрепят, а аз не знам какво да правя вкъщи и само плача. Да съм сред хора малко ме разсейва“, сподели ни Таня преди месец.

Тя не спираше да ходи на постановки и участия, като не пропусна да отиде и до Германия, където се срещна с наши сънародници в Берлин и Хамбург. Там постави началото на една инициатива - известни БГ актьори и писатели да се срещат с българите по света. Междувременно голямата ни актриса само след два месеца навършва 85 години и от Сатиричния театър й готвят специална изненада. „Не знам дали ще празнувам юбилея си след това, което ми се случва сега. Мисля, че ще си дам известно време почивка и ще се настрадам. Пък после - каквото стане“, изрече с половин уста съкрушената Лолова.

Таня и Славето се запознават преди 51 години. Той е дългогодишен театърмайстор. Срещат се по най-тривиалния начин - в театъра. Едно столче, което той нарочно разхлабва, за да „потъне“ актрисата, е формалният повод двамата да се видят по друг начин. И да разберат, че това е любов. Следват разходки в планината, откраднати усмивки и една пейка в парка, на която става ясно, че те ще бъдат семейство.

„Истината е, че Славето командва у дома. Нищо че хората мислят, че аз съм тази, която се налага. Той ми даде всичко в този живот“, каза пред вестника Лолова преди време.

След като спира с театралната дейност, Славето става художник. Дори прави изложба в Лондон. И в момента холът на семейството е пълен с негови картини. В тях се оглежда пътят, който двамата с Татяна са извървели. Цветове и образи, които разказват един живот, преминаващ с любов. „Славето е моят най-голям шанс в живота, както и нашият син - Сава. Това е. Сега съм сама, сякаш осиротях“, завършва тъжно Таня Лолова. Редакцията изказва съболезнования на актрисата и близките й.

Актрисата пред "България Днес": Беше най-добрият дядо на света!

- Г-жо Лолова, къде посрещнахте Рождественската нощ?

- Вкъщи със семейството. Ходих на църковна служба с близките. Помолих Бог за здраве за всичките ми любими хора. За съжаление, се случи най-лошото.

- Намирате ли общи теми с внуците?

- Да, Матео и Сава вече са големи - на 20 и на 22 години. Дълго време аз бях царицата за тях. Бях онази щура баба, която се преобличаше, измисляше игри. Когато взеха да растат обаче, като ми звънят по телефона, започнаха да казват: "О-о, бабо, как си? Може ли дядо?". Защото Славето намираше допир с тях, говореха си по мъжки за неща, които са им много интересни. Просто случиха на дядо. Той беше най-добрият дядо на света!

Реклама
Реклама
Реклама