Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7218647 www.bgdnes.bg

Отец Георги Гелеменов: Бедствията ни удрят заради магьосници

Дишайте спокойно, край на света на 1 февруари няма да има

КОЙ Е ТОЙ

Отец Георги Гелеменов е роден през 1954 г. Завършил е Духовната семинария в Черепиш и Духовната академия в София. В системата на Българската православна църква е от 1982 г. От няколко години отец Гелеменов служи на Централните софийски гробища в качеството си на свещеник на свободна практика.

- Отче, отново изживяхме тежка година на природни бедствия и трагедии. Какво в поведението на българите е грешно и трябва да се промени?

Реклама

- Основна вина за тези трагедии имат работещите за дявола - магьосници и ясновидци. Те предизвикват природните стихии да работят срещу хората и не вярват в Исус Христос, а в техните богове. Почитат сатанинския дух, което води до нещастия и големи проблеми за останалите миряни. Въпросните магове, екстрасенси и ясновидци с ясна идея работят срещу Христос и той чрез своя баща справедливо наказва хората, като им изпраща тези явления, които разбиват държавата ни. Ако се чудите кой носи вина за сполетелите ни беди, ето аз ви казвам.

- Какво ще пожелаете на православните християни през новата година?

- Ще пожелая на моите братя и сестри, на всички българи прекрасна нова година. Да имат щастие и най-вече да се обичат и да работят. Редакцията на "България Днес" е защитена от злите сили, защото сте добри хора. Бъдете здрави!

- Честно ли е добрите миряни също да страдат покрай работещите за дявола?

- За съжаление страдаме. У нас е нужно въвеждането на закон, като в Русия, който категорично да забрани подобна магьосническа дейност. Всеки, който се занимава с подобна дейност, да бъде вкарван в затвора. Това е престъпление срещу националната сигурност, защото те работят срещу православието. Митрополит Климент е казал: "Има православие, има България. Няма православие, няма България". Трябва да пазим вярата като зеницата на окото си.

- Дейността срещу православието може ли да доведе до нашето унищожение?

- Не, не може да доведе до края на света. На този етап краят на света не се предвижда. Хората трябва да дишат спокойно, да работят и най-важното да се отнасят с уважение и някаква степен на любов помежду си. Но с тъга трябва да признаем, че любовта, която Исус Христос проповядва, на този етап от човечеството е невъзможна.

- Наскоро от НАСА обявиха, че на 1 февруари 2019 година (виж карето) животът на Земята ще приключи. Има ли място за тревога?

- Нека хората да бъдат спокойни, няма да има такова нещо. Аз им го гарантирам. Макар че рядко употребявам тази дума. Нищо лошо няма да се случи на 1 февруари. Лошото може да дойде ден по-късно, защото тогава е празникът на гейовете. Вероятно пак ще излязат с шарените знамена по улиците на София и ще си показват подробностите от кръста надолу. И ще демонстрират задните си части, както повелява техният отрицателен бог. Тяхното поведение е една от причините за природните бедствия, които все по-често ни поразяват. Различната сексуална ориентация, която се проповядва все по-обширно и все по-настоятелно, ни вреди. Ето, че наскоро се появиха и билбордове. Това е зловеща и злокобна дейност, порочна и недобра за тези, които изповядват хетеросексуалността. В още самото начало на Библията е казано, че мъжът ще се прилепи към жената и ще станат една плът. Никъде не се говори за прилепянето на мъж към мъж, за да станат една плът. На тези хора трябва да им се забрани да осиновяват деца. Нека да правят каквото си искат в своите домове, да се обичат и съвкупляват, но нека да не демонстрират своите отношения и да не ни се натрапват. Защото тяхното натрапничество след магьосниците води до природните бедствия, които унищожават съграденото от човека. А след това много трудно се възстановява.

Реклама

- С коя молитва добрият мирянин може да постигне благоденствие за себе си и близките си хора?

- Винаги сутрин и вечер да казва "Отче наш". Това е господната молитва, която действа във всички насоки. Тя може да успокои всякакви страсти, всякакви външни намеси и неприятни явления. Това е най-малкото, което всеки мирянин може да направи за себе си и близките си. Другото е ходенето на църква. Основно на православен храм. Другите вероизповедания имат място също в света около нас, защото Бог ги е допуснал. Но нямат място сектите, защото идват от дявола. Трябва да бъдат прогонени от България и най-вече последователите на Йехова. Те дежурят по кръстовищата и досаждат на хората със своите неприятни предложения за изясняване на християнските истини от тяхната камбанария. България е в лоното на християнството почти 2000 години. Даже и повече, защото свети апостол Павел е проповядвал далеч преди утвърждаването на християнството за държавна религия в България. Той е минавал по Черноморието и дори е достигал до Пловдив. Тези зловещи сектанти не могат да обърнат българския народ към тяхната т.нар. вяра.

НАСА: Астероид удря Земята

Смъртоносен астероид ще удари Земята на 1 февруари 2019 година в 11,47 ч. Това съобщи официалният сайт на НАСА, макар че малко по-късно съобщението беше изтрито.

Според информацията огромният астероид с кодовото име 20-02NT7 ще се сблъска със Земята и ще унищожи всичко живо на нашата планета. В момента небесното тяло лети към нашата планета със скорост от 23,35 км/с, казват още любители на конспирациите.

Реклама
Реклама
Реклама