Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7234503 www.bgdnes.bg

Тръгва делото срещу танцьорката Габи

Прочу се, като нацепи 10 автомобила в Пловдив

Адвокат Орлин Търновалийски: Справедливата присъда е условна

Започва процесът срещу танцьорката Габриела Медарова, прочула се след като помете 10 коли в Пловдив и се сби в дискотека. В началото на декември разследващите са свършили работа и са предявили материалите, като е въпрос на дни прокуратурата да внесе обвинителния акт срещу 21-годишната пловдивчанка. В момента тя се намира на свобода, след като бе пусната срещу парична гаранция от 5000 лева. Момичето прекара близо 3 месеца в предварителния арест. Заради престоя там Габи прекъсва образованието си и ще може да се върне към учебниците едва следващата година.

Дотогава тя работи във фирмата на майка си и баща си, като скъса с нощната работа като танцьорка в дискотека. Процесът обрече и връзката й с гаджето й Пламен Николов-Пачо, който твърдеше, че ще остане с нея въпреки неволите.

Реклама

Катастрофата с 10-те коли става на 15 април м.г. Габи блъска колите с джипа на приятеля си Пачо. Според прокуратурата е седнала зад волана пияна и надрусана. Повдигнати са й общо 4 обвинения, след като се появява момиче, което твърди, че е бито от Габриела и се отървало с лека телесна повреда.

"Справедливата присъда по всички обвинения е между година и година и половина условно", категоричен е адвокатът й Орлин Търновалийски.

Самата Габи разказва, че е пийнала водка в нощта преди инцидента. Разстроила се, че шефовете в нощния клуб я глобили. Нямала пари за такси и затова подкарала джипа. Чак когато блъснала колите, се прибрала в дома си, където изпушила една цигара с марихуана, е защитната й версия. За крошето в лицето на другото момиче казва, че го е ударила, без да иска, с вратата на тоалетната, тъй като й станало лошо и не можела да контролира действията си. Затова и приятелят й бил с нея в женската тоалетна.

Майката на Габи - Теодора Медарова, е плътно до дъщеря си. Така ще бъде и по време на процеса, където жената ще брани детето си.

"И в двата случая, за които е обвинена дъщеря ми, няма фатални последствия и жертви, слава богу. Става дума за грешката на едно младо момиче, което си е взело поука. Направила е глупост, която сега й коства здравето. Габи е на сериозни хапчета - стрезам, след първия инцидент. Вторият е именно вследствие на употребата на успокоителните", коментира майката на момичето Теодора след освобождаването й.

Тя е категорична, че именно лечението, назначено от психолога, е довело до втория инцидент - боя в дискотеката. Вечерната доза на Габи била 2 таблетки. След това трябвало да си легне. Тя обаче излиза с бившия си вече приятел си Пачо.

Реклама

"Става й лошо в тоалетната. Залита и се блъска в пострадалата Катя, като разкървавява носа й. Казва, че не помни за случилото се", разказва за втория случай майката Теодора.

По думите й още след сблъсъка на момичетата става скандал пред заведението. Приятелките на Катя нападат Габриела с думите: "Мърло, сега отиваш в зандана!". На следващия ден Габи е извикана в районното, където е задържана.

"Ясно е, че въпросната Катя я е проучила и видяла, че има и други проблеми с полицията. Затова и не пожела да приеме извиненията на дъщеря ми, която я търсеше чрез обща приятелка", обяснява майката.

Реклама
Реклама
Реклама