Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/7234547 www.bgdnes.bg

Изпълнителят Стоян Роянов - Я-Я: В Брадъра всичко бе много сексуално

Не искам да си търкам чатала с жени 

Кой е той

Стоян Роянов е роден на 21 ноември 1973 г. в Пловдив. Образованието си завършва в музикалното училище в Стара Загора, а по късно и в музикалния колеж в Бъркли, Масачузетс (САЩ). Преди месеци той се обяви за основател и единствен представител на "религията" уагабунга.

- В края на годината пуснахте новата си песен "Уагабунга", вдъхновена от т. нар. религия, която разкрихте в къщата на "Биг брадър". В нея взимат участие дъщеря ви Виктория, Ицо Хазарта, Силвестър Силвестров и др. Как се стигна до проекта?

Реклама

- Те взеха физическо участие само в клипа, в песента не са участвали. Идеята беше на режисьора - да бъде весело. Всички те са големи артисти и стана наистина приятно. Радвам се, че дъщеря ми беше част от идеята. Заедно с нейни приятели пристигнаха в София за снимките. Харесва ми, че се разбирам с младите хора и няма дупка в комуникацията ни.

- Всъщност какво е "уагабунга" и съществува ли такова вероизповедание?

- "Уагабунга" е фраза. Измислих я и дори това пишеше на камиона, който карах, докато бях в Америка. Така се казваше и фирмата ми там. Просто трябваше да се измисли нещо. "Уагабунга" пея и от 20 г. в песните си, то е един вид запълване на фраза. Самото словосъчетание ми дойде в ума, докато слушах африканска музика.

В "Биг брадър" го представих като религия, за да стане по-интересно. Ако бях започнал да говоря за морален кодекс, естетическо и красиво поведение пред обществото, щеше да е смешно. Ако говорех за Исус Христос и Новия завет, щеше да стане много сериозно. Някак си не мога да разбера, да бъркаш с ръце някъде по хората, само и само за да ти дадат храна. Тези мисии не бяха толкова важни, а всички се бяха впрегнали, и то само за да не останем гладни. Тоя страх да не умрем от глад ми беше малко ненормален и затова си държах на своето. Убеден съм, че можех да издържа и без храна. Стига като изляза от къщата да съм със светли очи и неопетнен.

- Значи не сте искали да имате близки контакти с жени?

- Да, защото имам дъщеря и майка ми ме гледа. Не мога да пипам жени, да ги целувам по 60 пъти, да вися във въздуха и да си опираме чаталите. Всичко беше на много сексуално ниво, а за мен това не е нормално.

- Какво каза семейството ви за представянето ви във формата?

- Хареса им.

Реклама

- Какво смята съпругата ви Нуша за "уагабунга"?

- Ха-ха. Тя не гледаше предаването и разбрала от магазинерката, че съм казал за тази религия. След това й е обяснила какво съм искал да кажа с "уагабунга" и са се смели. Но тя ме познава от години и за нея поведението ми е нормално.

- Как се срещнахте със съпругата си?

- Това е интересна история. Преди 20 г. заминах за Бостън, за да работя, и там срещнах съпругата си Теменужка. Там се роди и дъщеря ни. След няколко години живот в Америка решихме да се върнем в България. Правехме пари и там, но искахме да се върнем на мястото, където за пръв път сме видели слънцето. През деня правех музика, а вечерната ми работа беше да карам камион. Така изкарахме пари и се върнахме у нас. Искахме да дадем енергията и любовта си за родината. Бих могъл да кажа, че никъде не е градина от рози, и както у нас, така и в САЩ е предизвикателство да живееш. Връщайки се назад, нито за ден не съм съжалил, че избрах родината си.

- Преди много години сте имал дует с фолкпевицата Кали. Към днешна дата бихте ли направили отново песен заедно?

- Ами, защо не. Ако идеята е свежа и готина, винаги съм отворен за експерименти и бих направил отново песен с нея.

Първата ни среща беше през 2005 г., когато бях част от първата "Евровизия", където и тя взе участие. Един ден дойде и ми предложи да направим песента "Катастрофа". Клипът беше пародиен, но ми хареса. За мен това беше голямо предизвикателство. Искам да отбележа, че Кали е страхотна певица и професионалист. Изпълнителите трябва да имаме толеранс един към друг, без значение от жанра, който изпълняваме. Не трябва да съществува омраза между нас.

- В къщата на "Биг брадър" имахте доста спречквания със Станимир Гъмов и Албена Вулева. Изгладихте ли отношенията си след края на формата?

- Имахме търкания, но това бяха намествания на чакрите. В крайна сметка си оправихме отношенията, след като излязохме от къщата. Не сме се виждали след края на формата заради работата ни, но с удоволствие бих се събрал отново с тях.

Реклама
Реклама
Реклама