Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7235875 www.bgdnes.bg

"Челси" взима Игуаин

"Челси" е близо до подписа на Гонсало Игуаин. Аржентинецът е казал "да" на офертата на английския клуб. Очаква се до няколко дни трансферът му от "Милан" да бъде финализиран.

Нападателят ще се събере с Маурицио Сари, който му беше треньор в "Наполи". Под негово ръководство Игуаин записа най-добрия сезон в кариерата си, вкарвайки 37 гола за неаполитанците.

Реклама

"Милан" ще се съгласи на преминаването му в "Челси", тъй като високата му заплата от 8 млн. евро е проблем за клуба. В момента Игуаин играе под наем при "росонерите" от "Ювентус". Представянето му не е никак впечатляващо. От "Челси" са готови да броят 40 млн. евро за нападателя.

Пристигането на аржентинеца на "Стамфорд Бридж" означава, че Алваро Мората ще се раздели с клуба. Испанецът не успя да се аклиматизира към футбола на Острова.

Системата ВАР, която в Англия се използва за определени мачове в турнирите за различните купи, предизвика гнева на "Челси". Причината е голът на "Тотнъм", с който "шпорите" победиха лондончани с 1:0 в първия полуфинал за Купата на лигата.

Реферът Майкъл Оливър отсъди дузпа за "шпорите" след консултация с ВАР. Преди нарушението на Кепа срещу Хари Кейн имаше сериозни съмнения дали нападателят не е в положение на засада. ВАР реши, че такава няма.

"Видях запис от нашата камера и това беше засада - обяви мениджърът на "Челси" Маурицио Сари. - Нашата камера бе на същата линия, на която бе и Кейн, и това беше засада. Но това не е важно. Важното е, че страничният рефер спря и не продължи да следи топката. Така повлия на нашите бранители. Английските рефери не са готови да използват системата."

Реклама
Реклама
Реклама