Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7237733 www.bgdnes.bg

"Байерн" пъди Рибери

Пълно подмладяване на състава започна германският шампион

Дните на звездата Франк Рибери в "Байерн" са преброени! Германският шампион започва основно подмладяване на състава. Това твърди вестник "АС" в свой обширен материал за "баварците".

Един от първите, който ще бъде изпъден, е бившият френски национал. Рибери ще навърши 36 години през април. Той играе на "Алианц Арена" от 2007 година насам, като в Бундеслигата е записал 228 срещи и 75 гола. Очаква се след края на сезона да бъде пенсиониран.

Реклама

За това решение е спомогнал и скандалът, в който Рибери се замеси миналата седмица. Той си позволи да псува по брутален начин в социалните мрежи, заради което бе глобен сурово от ръководството на клуба си. "Да ви е*а майките, бабите и цялото родословно дърво", избухна халфът. Ругатните му са насочени към потребители, които се възмутиха, че яде позлатени пържоли на стойност 1200 евро в ресторант в Дубай.

Другият сигурен напускащ през лятото е холандецът Ариен Робен, който тогава ще е на 35 години.

Ударното подмладяване в "Байерн" вече започна. Ръководството на тима отправи нова оферта за крилото на "Челси" Калъм Хъдсън-Одой. Германският шампион е предложил 35 милиона паунда, за да привлече английския тийнейджър.

"Баварците" вече официално обявиха и привличането на световния шампион с Франция Бенжамен Павар. Защитникът на "Щутгарт" ще дойде през лятото. Договорът на 22-годишния французин е за пет сезона. Новината обяви спортният директор Хасан Салихамиджич в Доха, където тимът е на лагер. Павар ще струва на "Байерн" 20 милиона евро.

Третата голяма цел е Люка Ернандес от "Атлетико" (Мадрид). "Байерн" е предложил чудовищна оферта от 80 млн. евро за 22-годишния защитник.

Реклама
Реклама
Реклама