Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7237801 www.bgdnes.bg

6 оферти за Попето

Капитанът на националния отбор Ивелин Попов има 6 оферти, от които ще избере своя нов отбор.

Това съобщи за "България Днес" мениджърът на Попов - Радостин Василев.

"Интересът към Ивелин е голям, той е атрактивен играч за много отбори - казва агентът му. - Може да играе в Русия, Турция или Китай. Попов ще вземе окончателно решение, след като внимателно обмисли всички "за" и "против". По отношение на парите, предложението от Китай, може и да е най-добро, но той трябва да се погрижи и за семейството си. Става дума за това къде ще растат децата му, а това е много важно за всеки родител. Така че нещата не опират само до финанси, въпреки че те също са важни.

С един от клубовете в Русия, които го искат, преговорите са доста напреднали. Има вероятност да се стигне до договор, но може и в последния момент ситуацията да се промени."

Реклама

Според медиите в Турция капитанът на българските национали вече е избрал къде ще продължи кариерата си.

Авторитетното издание "Фотомач" твърди, че Попов е дал положителен отговор на предложението на "Трабзонспор". Нападателят имал устна договорка с боса на клуба Унал Караман. Въпрос на време било сделката да се оформи документално.

Миналата зима "Трабзонспор" отново направи мощна офанзива по привличането на Попето. Тогава той отказа, защото искаше да продължи престоя си в „Спартак“ (Москва). Сега вече е свободен агент и може да заиграе в Турция.

Попов игра за "Газиантепспор" в началото на кариерата си в чужбина, след което изкара 7 години в руския футбол. Ивелин защитаваше цветовете на "Кубан", "Рубин" и "Спартак" (Москва). Българинът се раздели приятелски с ръководството и феновете на московския гранд.

"Официално вече не съм играч на „Спартак“ (Москва) - каза Попов пред "Спортал", след като разтрогна с отбора. - Благодаря за съвместната работа на всички в клуба. Това са много коректни и сериозни хора, на които пожелавам искрено успех. Оставаме приятели, като желая успех на "Спартак" и феновете му."

Попето напуска след 97 мача и 9 гола за спартаковци, с които спечели шампионската титла и Суперкупата на Русия.

Реклама

Привърженици на отбора излязоха със специално обръщение към него. Става въпрос за родни фенове на руския тим, които се обърнаха към Попето веднага,след като стана ясно, че футболистът напуска московчани.

"Дойде моментът да благодарим за времето, прекарано от теб в "червено-белия" клуб - пише в писмото до Попов. - Периодът от лятото на 2015 година досега, за нас - феновете на този велик руски клуб, беше специален. За пръв път в историята на "Спартак" в състава имаше българин. Вярвахме, че ще помогнеш на тима да се върне на върха, и това се потвърди. Вие с останалите момчета от състава, треньора Масимо Карера и хората от ръководството постигнахте нещо чакано дълго - станахте шампиони. Върнахте позабравени чувства у милиони спартаковски привърженици. Бе радост и гордост в тези победни години сред имената да бъде и твоето."

След края на московската одисея за Попов предстои ново предизвикателство. За феновете в България ще бъде важно капитанът на националния отбор да играе редовно за клуба си. И да помогне на "лъвовете" в квалификациите за Евро 2020.

Реклама
Реклама
Реклама