Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7237996 www.bgdnes.bg

Гридин върти баклава

Ултрамаратонецът се съблече като Киро голия планинар

Ултрамаратонецът Андрей Гридин шокира всички фенове на екстремните спортове с признанието, че по празниците е работел в цех за баклава. За разлика от Кирил Николов-Дизела, казахстанецът с български паспорт няма достатъчно спонсори, за да финансира скъпите си приключения. Гридин, който се прочу, като обиколи бягайки, българските манастири, е принуден да работи в чужбина на парче. Със заработените надници се издържа.

"Много работя - призна в социалните мрежи Андрей Гридин. - За последните 15 дни съм произвел над 12 тона баклава. Нещо много сладко ядат хората."

Реклама

Колоритният образ не спира да тренира дори когато бачка по 8 часа на ден.

"Малко отслабнах и в момента съм както в най-добрите ми години със състезателно тегло от 71,5 кг - разказа ултрамаратонецът. - Изпратих старата година, бягайки. Посрещнах новата също, като бягам."

През лятото Гридин навъртя около 220 км в уникалната обиколка "Софийски манастири". Той премина покрай 25 от църковните обители. Цялото разстояние беше изминато за 39 часа.

Веднага след нечовешкото изпитание Андрей замина за Германия. Там се хвана да мие стъкла в продължение на няколко месеца.

Непосредствено след празниците Гридин се завърна в България. Той реши да отмори със свои приятели и се качи на Пампорово да покара сноуборд. В същото време неговите тренировки не спират. Ексцентричният казахстанец реши да подкрепи нашумелия гол планинар Кирил Радев, който изкачи навръх Нова година Черни връх само по шорти.

Гридин се снима как тича в планината. Той беше гол до кръста и дори се наплиска с ледена вода. Феновете на ултрамаратонеца отново бяха шашнати и попитаха братушката каква водка е пил.

"Чист съм, само с адреналин", отвърна маратонецът.

Реклама
Реклама
Реклама