Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7238511 www.bgdnes.bg

По 1300 лири за торта печели Карамазов-брат

Сладкарят на принц Хари разкри тайната на сватбения му сладкиш

Сладкарството е сладка работа. И то не само заради вкусотиите, с които се ваят сладкиши и торти.

Хитовият наш сладкар и майстор на десертите Иван Александров печели повече от добре от сватбените си сладкиши, след като стана звезда с измайсторяването на сватбената торта на принц Хари и Мегън Маркъл, установи проверка на "България Днес". Братът на актьора Владимир Карамазов от години работи в Лондон като сладкар, а собствената му пекарна го превърна в истинска сензация на Острова. След тортата с лимон и бъз за кралската сватба Александров е буквално заринат от поръчки, а най-малката му торта струва 250 лири. Тя е "едва" с два блата, но е достатъчно голяма, за да подслади тържеството на 60 души, гласят офертите в сайта на пекарната в сърцето на Лондон.

Реклама

За по-пищни сватбени тържества богати лондончани поръчват най-скъпата в асортимента на гения на шприца - тортата за 1260 лири на цели шест етажа. Младият талант обаче уточнява, че солените суми за сладките торти са само за "базови модели" - обикновена глазура и украса от семпли цветя. За всякакви други "капризи" на клиентите се плаща допълнително и цената се договаря лично с майстора. Карамазов-брат не работи само по сватби, въпреки че след тържеството по случай брака на принц Хари поръчките именно за този тип сладкиши се увеличили. Майсторът твори шедьоври от по няколко етажа за годишнини и детски тържества.

Клиентите, които искат да опитат сладкарските шедьоври изпод ръцете на кралския майстор, обаче няма как да изберат тортата на принц Хари и Мегън. Причината - във всички девет вкуса, които клиентите могат да поръчат, прочутият сладкиш с лимон и бъз не съществува. Александров има две торти, които са на базата на кралската, но те са отделни. Въпреки това младият творец разкри наскоро тайната на тортата, с която смая синята кръв на Европа, в специален сладкарски курс срещу скромната сума от 220 лева на човек.

И признава, че вече гледа напред въпреки световната слава, която му донесе творението на кралската сватба. Въпреки че Свети Валентин е още далеч, Александров вече е пуснал за поръчка специални сладкишчета за празника на влюбените. Всяко е по 25 лири и е приготвено от крем с розово шампанско и мус от ванилия с красиви флорални ядливи декорации.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама