Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7239930 www.bgdnes.bg

Ревнивец мъсти на отец Иван заради гадже

Ревнивец решил да си отмъщава на отец Иван, като запали дома му, но объркал имотите и трябвало на два пъти да драсва клечката. Пироманът започва да страда, след като любимата му го изоставила и се приютила при известния свещеник. Любовчията смятал, че отчето настройва гаджето му срещу него. Затова започнал да раздава огнена мъст.

Скандалните факти изплуваха от делото в Районния съд в Лом срещу Б.П., осъждан за множество кражби. От данни по делото става ясно, че в средата на юни 2017 година мъжът е запалил два имота в село Якимово. На 14 юни 2017 г. той първо драснал клечката на постройка на ул. "Георги Димитров" №9. Пламъците изпепелили цялата постройка и покъщнината в нея, както и 300 бали люцерна. Имотът е собственост на софиянеца М.И.

Реклама

Като разбрал за гафа си, отхвърленият любовник взел решение да се поправи и да унищожи правилния имот. Така на следващата нощ малко след полунощ той запалил постройка, собственост на фондация "Дом за сираци "Св. Николай", намираща се на ул. "Александър Стамболийски". Сградата била необитаема и лумналите пламъци не ранили никого, но покривът на сградата изгорял.

Пред ченгетата злосторникът обяснил, че бившата му приятелка живеела в приюта на отец Иван. Дни преди да започне огнената вендета, гаджетата се скарали. Младежът смятал, че свещеникът съветва възлюбената му да не се вижда повече с него. Затова замислил изпепеляващата вендета.

За действията си пироманът е осъден на 2 години затвор. Ще му се наложи и да покрие нанесените щети от палежите, както и да погаси разноските по делото.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама