Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7242163 www.bgdnes.bg

Минчев скочи на съдийството

Треньорът на "Берое" Любомир Минчев се изказа остро срещу съдийството в Националната баскетболна лига. Той заяви, че реферите прилагат различни критерии към отборите. Оттам идва и напрежението по трибуните.

Последните две дербита бяха белязани от грозни сцени по трибуните. Първо жандармерията трябваше да охлади страстите в мача между "Левски Лукойл" и "Балкан" (Ботевград), а в събота срещата между "сините" и "Берое" в Стара Загора бе прекъсната 8 секунди преди края. Причината бе хвърлени от феновете предмети по гостуващите играчи.

Реклама

"Не вървят добре нещата в баскетбола - обяви Минчев. - Има голямо напрежение. Има различни критерии, по които се отсъжда в баскетбола. Това нещо не ни оставя безразлични. Има няколко отбора, които в момента са конкуренция на "Левски Лукойл". През всичките тези мачове има ексцесии по трибуните, недоволства и различен критерий. Ние не сме слепи и глупави."

В събота напрежението се прехвърли и на терена. Президентът на "Левски Лукойл" Тодор Стойков извади отбора. Минчев бе изгонен заради невъздържано поведение.

"Те направиха панаир. Нямаха право на таймаут, излязоха. Папазов се кълне, че не е говорил и правил нищо. Защо трябва да му вярвам? Излязоха навън, а нямат право на таймаут. Какво са си говорили, нямам представа и не ме интересува. Но ние не сме глупаци и слепи хора. Казах истината, че това не е "Левски", от там нататък всеки мач с тях или ме дисквалифицират, или има техническо наказание, или доклад за мен", обяви специалистът пред Би Ти Ви.

Треньорът на "сините" Константин Папазов е видял съдийски грешки в ущърб и на своя тим, но не те са били в основата на грозните сцени по трибуните.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама