Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7242192 www.bgdnes.bg

Селекционерът на Франция Дидие Дешан: Вратата е затворена за Бензема

Селекционерът на световния шампион Франция Дидие Дешан обави, че вратата на националния отбор е затворена за Карим Бензема. Причината не е само скандалът с изнудването на Матийо Валбуена.

Според специалиста нападателят на "Реал" (Мадрид) е прекрачил границата с интервюто си във в. "Марка" преди време. В него Бензема обвини Дешан, че "се огъва под натиска на расистите във Франция" и затова не го вика в националния тим.

Реклама

"Избирам френски футболисти в състава си. Никога не ми е минавало през главата да викна или не някой заради цвета на кожата или религията му. Някои хора говорят неща, за които трябва да си носят последствията. Те излизат извън всякакви норми и аз никога няма да го забравя. Границата бе прекрачена", обяви Дешан.

Бензема е несменяем титуляр за трикратния носител на трофея в Шампионската лига. В момента той е единственият здрав нападател на "белия балет". Извън игра по различни причини са Гарет Бейл, Мариано, Марко Асенсио, Лукас Васкес и Винисиус.

За да запълни празнината в атака, "Реал" се прицели в голмайстора на "Дженоа" Кжищоф Пионтек. 23-годишният нападател има 13 попадения в Серия "А" този сезон. Той отстъпва само на звездата на "Ювентус" Кристиано Роналдо, който е с 14 гола.

Италианският клуб ще иска около 60 млн. евро от "кралския клуб" за правата на Пионтек.

Мадридчани не са единственият отбор с интерес към нападателя.

"Има големи клубове, които чукат на нашата врата, но няма нищо конкретно още", сподели агентът на голаджията Шимон Пачановски.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама