Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7243505 www.bgdnes.bg

Викторио плашил с патлак бившата си от Бухово

Преди да разстреля Дарина и бебето си Никол

Ченгетата дирят момичето и близките й за разпит

Патлак в лицето и заплахи за живота си са получавали родителите на бивша приятелка на Викторио Александров, научи "България Днес“. Мъжът е арестуван и обвинен за това, че уби жена си Дарина Министерска и дъщеричката си Никол. Оказва се, че това не е първи случай, в който той е проявявал агресия към любимите си.

Инцидентът с бившата му се разиграва преди около 4 години в столичния квартал Бухово, разкриват запознати. Те са категорични, че Викторио е извадил оръжието си и е искал да се саморазправи с близките на изгората си, защото си мислел, че й забраняват да се вижда с него. Източници от полицията разкриват под сурдинка, че вече се търси потърпевшата. Засега тя не е открита, но целта е да бъде разпитана за този случай по искане на прокуратурата.

Реклама

"Този разпит е важен, за да се направи психологически профил на Викторио, който ще послужи на съдията", коментират разследващите.

И друг случай, в който приятелка на Викторио от Елин Пелин също е била тормозена, лъсна веднага след двойното убийство. Тогава Викторио е живял в Елин Пелин. Тежко е преживял желанието на бившата си да се разделят. Изпаднал в умопомрачено състояние и бродел покрай изоставена постройка в Елин Пелин, като се наложило да бъде търсен с полиция. Отново плашил със самоубийство.

По същия начин - в лутане из София, прекарва последните си часове с баща си бебето Никол. След като Викторио убива майката Дарина в жилището в кв. "Надежда", където до скоро е живял, той взима бебето, хваща такси и принуждава с патлак бакшиша да го вози без посока по улиците, докато детето се къса от рев. Когато в крайна сметка слиза с дъщеричката си от колата, затрива и нея. През цялото това време няма данни Викторио да се е сетил да нахрани детето си, нито да се погрижи да смени памперса му или да го прибере на топло.

До фаталния край на Никол и Дарина се стига след година на тормоз, заплахи и изнудване. Младата майка е била притискана да прехвърли половината от жилището, което наследява от баба си, на Викторио, който не е дал и лев. Натискът започва още в родилното, веднага след като се ражда дъщеричката им, разкриват близки на убитата Дари.

В седмицата преди убийството Викторио е помолен за пореден път от Дарина да напусне апартамента заради психическия тормоз, който й налага. Той е забранявал на младата майка комуникацията с приятелки, както и да прекарва време със собствените си родители. Причината според параноясалия Викторио е, че майка й Ваня и баща й Георги са искали да ги разделят. Той от своя страна настоявал и за сватба.

След като напуска жилището, отива при майка си и баща си. Там остава до деня, в който решава отново да иде да тормози Дарина, става ясно от разследването. Ден преди това пуска две жалейки в социалните мрежи - зловещо послание за фатален край.

Реклама

Не е ясно как Викторио е влязъл в жилището на Дари. По данни на полицията патронът е бил сменен още през уикенда, след като родителите на Дарина спят при нея и разбират, че той я е плашил с убийство.

От приятелки на Дарина става ясно и че тя е имала скрит телефон в тоалетната, който пазела, за да се обади в полицията при нужда. В последните 10 дни преди смъртта си Дарина два пъти е ходила в полицията и е искала да подаде жалба срещу Викторио. Ченгетата я разубеждават, твърдят близките й. Отпратили я с думите да си решат проблемите помежду си "в името на детето".

Единствената жалба в полицията е от Викторио срещу Дарина за отказани от нея ласки. Пусната е ден преди убийството.

В момента делото е в начална фаза, като се чакат редица експертизи. Викторио поиска свобода, но съдът му отказа.

Родителите му бягат панически

Майката и бащата на Викторио - Лилия и Детелин Александрови, са прогонени както от София, така и от къщата си в Долна Малина, разкриха източници пред "България Днес". Те напускат столицата заради обидите и негативното отношение на хората към тях след двойното убийство. Единствената им изява в телевизията също подразни обществото, тъй като те защитиха сина си и заявиха, че застават зад него. След като се преместват в Долна Малина, Александрови отново са били посрещнати негативно и се налага да сменят жилището си. Те не се появиха на погребението на Дари и малката Никол, като от тогава до сега са били само веднъж на гроба им.

Почернените родители на Дарина ходят редовно на гробищата. Наложило им се обаче да сменят некролога на дъщеря си, защото някой от посетителите го е скъсал на две.

Реклама
Реклама
Реклама