Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7243807 www.bgdnes.bg

Де Хеа стана легенда

Димитър Бербатов аплодира 1:0 срещу "Тотнъм" на "Уембли"

"Манчестър Юнайтед" се сдоби с поредна легенда - вратаря Давид де Хеа. Испанецът направи уникален мач при гостуването на "Тотнъм" на митичния стадион "Уембли", като само през второто полувреме спаси цели 11 точни удара. Така след гола в 44-а минута на Маркъс Рашфорд срещата завърши 1:0 в полза на гостите.
Въпреки успеха "червените дяволи" са си на шеста позиция с равен брой точки с петия - "Арсенал". Далеч напред е лидерът "Ливърпул", който в ранен мач победи "Брайтън" също с 1:0 и събра 57 пункта.
Не само в Манчестър, но и в цяла Англия се прехласнаха по Де Хеа, пишат местни медии. Първо всички съотборници на испанеца веднага след мача побързаха да му благодарят и да го възхваляват, като дори споделяха карикатура как е затворил вратата си с ролетна щора с надпис "Съжалявам, в неделя е затворено".
"Почувствах се много уверен след първите два спасявания - сподели вратарят пред Sky Sports. - Но ми е трудно да отлича някоя конкретна намеса, защото не ги помня всичките. "Шпорите" имаха положения, но ние се защитавахме добре и взехме трите точки. Чувствам се много щастлив - за тима, за феновете, за всички."
Де Хеа коментира и промяната в тима след идването на Оле Гунар Солскяер. Под негово ръководство отборът записа шеста поредна победа. "Мениджърът донесе повече радост. Отборът вече е много силен - знаем как да контролираме играта, да задържаме топката, да стигаме до възможности за гол. Това е истинският "Манчестър Юнайтед", завърши вратарят.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама