Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7244023 www.bgdnes.bg

12 години затвор за касапина от Троян

След като намушка с нож 24 пъти жена си

Красимира и Георги пиели и се биели на почивки, разкриват съседи

Присъда от 12 години затвор получи Георги Колев заради жестокото убийство на съпругата си Красимира в Троян. Магистратите са разгледали делото по реда на съкратеното съдебно следствие, тъй като подсъдимият се признава за виновен за това, че на 28 януари 2018 г. е убил жена си Красимира. Тя е наръгана 24 пъти с нож в гърдите и корема. Така Колев се измъква от възможно най-тежката присъда, предвидена в закона за подобно престъпление, а именно - до 20 години затвор.

Трагедията се разиграла в семейното жилище в жк "Лъгът" между 2 и 2,30 часа. Тогава се развихрил поредният скандал между 35-годишната Красимира и мъжа й. Караниците били честа практика между тях, тъй като съпругата употребявала алкохол. След подобни запои тя ставала агресивна и посягала на бой. По-късно по време на разпитите Георги разказва пред криминалисти, че съпругата му пиела системно, а след запоите го нападала с нож. По думите на задържания пиянските изцепки на жената не били единствения тормоз спрямо него. Освен тях Красимира продължавала да поддържа връзка и с друг мъж.

Реклама

За скандалите и влошените отношения в семейството се знаело и в местното районно. Там били регистрирани заявителски материали, образувана била преписка в Районна прокуратура – Троян, и били извършвани многократни проверки. Заради острите конфликти в двойката се стигнало до там, че на Георги била издадена ограничителна заповед и той бил принуден да напусне собствения си апартамент. Според разпореждането на съда той нямал право да се доближава на по-малко от сто метра до Красимира. Въпреки издадена от съда ограничителна заповед по искане на Красимира Георги посещавал семейното жилище.

Във фаталния 28 януари той отново отишъл там, след като съпругата му поискала да се срещнат. Когато пристигнал, Георги я заварил много пияна. Двамата си разменили остри думи, напрежението ескалирало и избухнал лют скандал помежду им. Жената пак посегнала с нож, но Георги го изтръгнал и със замъглен от гняв поглед започнал да нанася удари в тялото й, докато тя спряла да мърда. После сам се обадил в полицията и съобщил, че е убил Красимира. Пристигналите на мястото ченгета заварили жената мъртва. Впоследствие патоанатомите преброили 24 рани от нож по тялото на жертвата.

В семейната касапница Георги също е ранен. Той е закаран в местната болница с пробождания в областта на корема, ръцете и шията, съобщи тогава анестезиологът д-р Миленко Минков. Той уточни, че и двамата съпрузи са държали ножове и взаимно са се пробождали. Красимира често посягала на Георги. Месец преди убийството го ударила с тиган по главата и той потърсил лекарска помощ.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама