Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7244059 www.bgdnes.bg

Българи бягат от работа заради Гришо

Българите в Мелбърн спряха да ходят на работа, за видят първата победа на Григор Димитров на Откритото първенство на Австралия. 27-годишният хасковлия елиминира сръбския ветеран Янко Типсаревич след 4:6, 6:3, 6:1, 6:4. Мачът беше на един от по-малките кортове, но въпреки това българските знамена бяха развети от близо 50-те родни фенове.
"Имаше дори и китайци, които викаха за Гришо - разказа от Мелбърн за "България Днес" Рени Нановска. - Един от тях беше с българско знаме. Ние бяхме точно до Андре Агаси и Дани Валверду. Американецът беше много спокоен. Когато Гришо се ядосваше при сбъркана точка, той му подвикваше - "Виж таблото с резултата". Грижовно ставаше да му пляска и насърчава. При хубави топки не се сдържаше и викаше: Хайде, бейби".
Самият Агаси беше поставил шапка, която да го пази от 37-градусовата жега. Това беше първият турнир от Големия шлем, в който американецът е с Димитров.
"С Агаси прекарахме около четири седмици заедно преди началото на сезона - каза самият Гришо. - Всеки ден научавам по нещо ново от него."
Димитров е направил всичко, за да не подцени Типсаревич, от когото има 4 загуби в шест мача.
"Знаех, че е подвеждащ опонент - каза Гришо. - Видях къде се намирам."
В следващия кръг българинът ще се изправи с Пабло Куевас. Балансът между тях е 2:1 за Димитров. Очаква се двубоят да бъде в сряда или четвъртък.
Един от най-добрите приятели на Димитров в тениса - Анди Мъри, отпадна драматично от Роберто Баутиста Агут след 2:3 сета. Той беше изпратен с аплодисменти, защото това може би беше неговият последен мач в кариерата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама