Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7245557 www.bgdnes.bg

Питбула и Чука отвличат богаташ, пускат ги от ареста

Маскирани като ченгета бандити нападат жертвата в София

Казаха, че обичат да гледат как куршумите разкъсват плътта, казва Светослав Харитонов

Въоръжен грабеж като на филм е извършен в София, а бруталните престъпници са на свобода въпреки събраните доказателства и тежкото им криминално минало.
Бизнесменът Светослав Харитонов е нападат от трима въоръжени и маскирани мъже, облечени като полицаи, на 12 декември 2018 г.. Похитителите го причакали пред дома му в квартал "Младост". Били с краден автомобил, с крадени регистрационни номера.
"Паркирах и щом слязох на тротоара, изскочиха трима мъже с черни маски, насочиха пистолет срещу мен и викаха: "Горе ръцете! Акция! ГДБОП!". После ми вързаха ръцете на гърба със свински опашки", разказа Светослав Харитонов пред Нова телевизия. Първоначално той повярвал, че маскираните са полицаи, и смятал, че става дума за нелепа грешка.
След като вързали ръцете му, похитителите го вкарали със сила в колата, с която дошли. Държали му главата притисната надолу. Мнимите полицаи действали по предварително измислен сценарий. Обяснили на Светослав, че трябва да обискират апартамента му. Докато единият го държал вързан в колата, другите двама тършували из жилището му. Откраднали шест часовника, които стрували десетки хиляди левове, пари в брой и други ценности.
Вместо към централата на ГДБОП, както предварително казали, престъпниците потеглили в неизвестна посока. Тогава Светослав разбрал, че е отвлечен.
"Единият ми каза, че ще ме пусне да бягам на зигзаг, а той ще стреля по мен, много обичал да вижда как куршумите разкъсват плътта", спомни си още потърпевшият.
Той е откаран в покрайнините на София - между село Кривина и летището, и изхвърлен в полето. Навън вече било тъмно и Харитонов хукнал да се скрие зад насипи с пръст, защото не знаел дали наистина няма да стрелят по него. Помолил охранител на близък обект за помощ, но той отказал, защото не искал да се замесва. Затова Светослав тичал по пътя с вързани ръце. За негов късмет една от колите спряла, въпреки че шофьорът бил видимо уплашен, закарал Харитонов в полицията.
Само няколко часа по-късно предполагаемите извършители били задържани - Роберт Михайлов, на 27 години, Петър Михов-Питбула, на 45 години, и Стоян Стоянов, известен като Карамански и Чука. Най-младият от групата прави пълни самопризнания. Тримата закопчани многократно са осъждани за грабежи, регистрирани са за взломни кражби и за кражби на коли.


При обиските у похитителите са открити и личните документи на отвлечения Светослав. Намерени са и маски, пистолети, ножове, крадени регистрационни табели и свински опашки, казват от МВР.
Апелативният съд обаче не разполагал с всички тези доказателства, твърдят от институцията пред Нова телевизия. Затова 7 дни след задържането Стоян Стоянов-Чука и Петър Михов-Питбула са пуснати от ареста. Единият е под домашен арест, а другият - с мярка "подписка".



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама