Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7245603 www.bgdnes.bg

Кметски роднина разкопал дюната на "Смокиня"

Кметски родина е замесен в аферата с разкопаната защитена дюна на къмпинг "Смокиня". Поръчител на криминалното разораване е бургаският бизнесмен Иван Петков Нончев, съобщава сайтът Флагман.бг, позовавайки се на свои източници. Той се оказал и собственик на караваната, около която миналото лято са се вихрели закани, че трябва да й бъде осигурен подстъп за автомобили от главния път. Нончев е собственик на фирма "Тарс Нончев ПРО" ЕООД.

Той е възложил на собствениците на багери в с. Равадиново - Манол Пазвантов и Васил Георгиев, на които платил 1000 лв., да извършат разораването с тежка верижна техника. Даже им очертал с колчета какво точно трябва да се изравни. Тримата са задържани в неделя вечерта. Багеристите твърдят, че това е поръчителят, но Нончев отрича и казва, че никога не ги е виждал. Преки роднински връзки между кмета на Равадиново Иван Пазванов и Манол Пазвантов установява проверка на сайта Флагман.

Реклама

"Манол ми е племенник, но е невъзможно да се е забъркал. Той няма багер", каза кметът Пазвантов.

Иван Нончев е на свобода срещу 10 хил. лв. гаранция, Манол Пазвантов - срещу 2 бона. Третият задържан е освободен без обвинение.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама