Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7246337 www.bgdnes.bg

13-годишна роди за втори път

Първото отроче Румяна кръсти на индийски герой 

Таткото пратен в затвора за 6 месеца 

13-годишната Румяна от Лом роди второто си дете, научи "България Днес".

Малолетното момиче шокира с историята си през 2016 г., когато заяви, че е изнасилена от природения си брат и така е станала майка за първи път. Тогава таткото се покри и никой не можеше да го намери. Момиченцето реши да кръсти детето си с името Сарасвати - герой от индийския сериал "Сияйна луна". Ролята се изпълнява от изключително популярния индийски актьор Гаутам Роде.

Не по-малко заплетена е историята и с второто дете на Румяна. Момиченцето живее в ромската махала на Лом заедно с първото си дете и многобройните останали членове на фамилията си. В къщата им заживява и приятел на баща й - мъж с инициали Р.А., с когото с течение на времето Румяна започва любовен романс. Малолетното момиче забременява и на 1 ноември м.г. ражда бебе №2. По това време таткото е в чужбина. Още през лятото той заминава за Европа, където се опитва да си намери препитание. Когато се връща в България, го чака изненадата, че е станал баща.

Реклама

Шокиращите новини за по-възрастния мъж не спират. Срещу него започва дело, че на неустановена дата между февруари и март 2017 г. е правил секс с лице, което няма навършени 14 години.

Проверка на "България Днес" показа, че районният съд в Лом осъжда мъжа на 6 месеца затвор при първоначален "общ режим на изтърпяване". Той трябва да заплати и близо 600 лева разноски по делото, като справката показва, че таткото е бил осъждан и преди.

"Постоянно се случва момичета от ромски произход да раждат на такава възраст, но чак толкова малка родилка не сме имали. Те обикновено раждат на 13, 15 и 18 години, но на 12 години е нещо ново за нас. Случаите с толкова млади момичета, които раждат, са социален проблем, но не е моя работа да го обсъждам", коментира пред "България Днес" след първото раждане директорът на болница "Свети Николай Чудотворец" в Лом д-р Георги Савков.

При първото си раждане Румяна има 12 навършени години.

11-годишната Кортеза е рекордьорка

Рекорда за най-млада родилка у нас продължава да държи Кортеза Желязкова, която през 2009 г. само 11-годишна даде живот на дъщеря си Виолета. Раждането премина успешно и без усложнения, като непълнолетната майка от ромски произход и недоносеното бебе бяха добре. Бащата на момиченцето тогава беше на 19 години и обещаваше с подкрепата на роднини да се грижи за наследницата си. Около изписването на Кортеза от лечебното заведение имаше лека драма, тъй като родителите й бяха тогава в Испания, а тя е непълнолетна и някой трябваше да вземе решение вместо нея.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама