Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7246482 www.bgdnes.bg

Северин тайно върнат в ареста с двойна охрана

Слух за провокации срещу убиеца на Вики

Готвят същото сериозно посрещане и на Митьо Очите

В пълна секретност и придружен от удвоена съдебна охрана, Северин Красимиров е транспортиран от психиатричната клиника към затвора в Ловеч до следствения арест в Русе, научи "България Днес".
Младият ром е обвинен за жестокото убийство и изнасилване на русенската журналистка Виктория Маринова, извършено на 6 октомври м.г. Трупът на жертвата бе открит в обрасла с растителност зона край брега на Дунав. Четири дни по-късно в Германия бе задържан 21-годишният Северин Красимиров.
Повишените мерки за сигурност по време на конвоирането на младия ром са взети заради получен сигнал, че по пътя се готвят провокации от приятели на убитата журналистка Виктория Маринова.


Хора, присъствали на транспортирането на обвиняемия, разкриват, че подобна сериозна организация ще има и при посрещането на Димитър Желязков - Митьо Очите от Турция. Той бе спипан в Истанбул, след като бе обявен за издирване с Червена бюлетина от Интерпол заради разследване срещу него като главатар на банда за рекет, палежи и дрога.
Несебърският Ал Капоне се очаква да пристигне на българска земя с полет от Истанбул до края на месеца. Денят и часът, в който Очите ще кацне на летище София, се пазят в дълбока тайна.
"Надяваме се посрещането на Димитър Желязков да стане медийно известно едва след като вече е факт, както при Северин", споделят униформени от Съдебна охрана.
Източници от прокуратурата разкриват, че връщането на Северин в следствения арест е станало още миналата седмица, в петък следобед.

Реклама


"Взети са всички необходими мерки, за да бъде връщането на Северин Красимиров в ареста спокойно и безпроблемно. Самият аз бях уведомен в понеделник за това, че е пристигнал в Русе. Детайли по конвоирането му не мога да разкрия", категоричен е окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.
Младият ром бе подложен на 30-дневно наблюдение от експерти в психиатричното отделение на болницата за лечение на лишени от свобода към затвора в Ловеч. Специалисти трябва да решат дали Северин Красимиров е вменяем и може да застане на подсъдимата скамейка, за да отговаря за жестокото престъпление. Решението им трябва бъде ясно до края на януари, разкрива прокурор Георгиев.
"Всички действия по разследването са приключили, чака се единствено заключението от психиатричната и психологична експертиза. В зависимост от резултатите ще се преценят действията по финала на разследването. Ако Северин е вменяем, събраните по разследването материали ще се предявят на страните и ако няма нови искания и отводи, ще се пристъпи към написване на обвинителния акт. По моя преценка краят на февруари е постижим срок", разкрива прокурор Георгиев.
За Северин Красимиров се полагат сериозни грижи от момента, в който той попадна зад решетките. След убийството на Виктория той успя да избяга в Германия. Малко преди да бъде екстрадиран, прави опит за самоубийство. Северин бе върнат у нас, след като пред магистратите в Щаде бяха дадени гаранции за неговата сигурност и условията на живот в следствения арест.


"Има становище от колегите ни в Германия, предупредили са ни да сме внимателни и сме взели всички необходими мерки", коментира още прокурор Георгиев, по чиято инициатива Северин бе пратен в психиатрията в Ловеч на 20 ноември м.г.
Близките на Северин твърдят, че той има психично заболяване. Майката на Красимиров Надежда се опитва да го оправдае за гнусното му престъпление, като твърди, че той е умствено изостанали, пиел хапчета. За това, че Северин е напълно здрав, изненадващо се изказа съпругата му Емел Мехмедалиева.
"Добре си беше съвсем, даже хапче за глава не е имало нужда да взема", шокира младата жена.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама