Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7248184 www.bgdnes.bg

Най-самотният жабок на света най-после си намери партньорка (Видео)

Най-самотният жабок на света, кръстен Ромео, си намери партньорка след дълги търсения и може да спаси вида си от изчезване, съобщава в. "Метро".

Единадесет годишното земноводно живееше усамотен живот на стар ерген в аквариум в Боливия. Учените се смилиха над нерадостната му съдба и тръгнаха да му търсят изгора из джунглите на Боливия. За радост на Ромео специалистите му намериха в поточе цели две Жулиети от същия вид и още три жабока, информира БТА.

Реклама

Сега ветеранът не бързал да се запознае с новите половинки, защото бил срамежлив по природа. Зоолозите се надяват Ромео да се чифтоса с някоя от новите изгори, така че поколението му отново да бъде пуснато в дивата природа. Находката е особено ценна, тъй като учените не бяха откривали в природата живи жаби от вида Сехуенкас от цяло десетилетие. Специалистите се натъкнаха на Ромео и го отглеждаха в аквариум с надеждата някой ден да му намерят партньорка. Тогава никой не подозираше, че издирването на Жулиета ще трае толкова дълго време.

Ромео стана световна знаменитост миналата година, когато профилът му беше пуснат в популярен сайт за запознанства. Чрез платформата бяха набрани средства за организирането на експедиция за намиране на партньорка на самотния жабок.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама