Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7248433 www.bgdnes.bg

Пребитият командос на специална диета

Мляко и сирене основно в менюто му 

Изписаха Валентин Димов от болницата, прибра се във Войводиново

Пребитият ефрейтор Валентин Димов се прибра у дома в пловдивското село Войводиново, научи "България Днес".

33-годишният командос бе жестоко ритан и оставен да лежи полужив в локва кръв, след като на Йордановден го нападнаха двама роми. Последва животоспасяваща операция, която успя да спаси младия мъж.

Реклама

"Изписахме момчето. В добро състояние е. Ходи, контактен е. В неговия случай не би трябвало да има усложнения занапред, но бъдещето ще внесе яснота. 100% никой не може да каже. Психически понесе всичко добре. Той е командос, трениран е да понася всичко", коментира пред вестника лекуващият му лекар и завеждащ отделението по лицево-челюстна хирургия доц. Славчо Димитров.

Вчера съпругата на пребития военен Атанаска и дъщерите му го посрещнаха вкъщи и ще бъдат неотлъчно до него. Следващите два месеца са ключови за Димов и пълното му възстановяване. В този период той ще посещава контролни прегледи всяка седмица в пловдивската болница, където бе извършена операцията на главата му.

"Първият контролен преглед ще е след 4-5 дни. Дали сме му хранителен режим, който да спазва. В подобни ситуации пациентите отслабват, хемоглобинът им пада. При Димов разминаванията са много малки и няма да има нужда от лекарства. Ще може да си набави липсващите белтъчини с храна. Препоръчахме му да наблегне на млечни продукти - мляко, сирене", допълва доц. Димитров.

Случаят с пострадалия военнослужещ потресе цялата страна. Стотици се изсипаха във Войводиново и протестираха срещу безчинствата на ромите. Стигна се и до събарянето на 15 от незаконните постройки в ромското гето. Братята Асен и Борис, които нападнаха ефрейтора, бяха оставени в ареста. Местните настояват те да останат за постоянно там и да получат най-тежките присъди.

До средата на другата седмица в селото няма да има протести. След поредното събрание на открито жителите му решиха да изчакат да изтече законовият срок за обжалване на заповедите за събаряне на незаконните постройки. След това, ако се налага, са готови отново да излязат на улицата.

Доли ТАЧЕВА

Реклама
Реклама
Реклама