Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7250391 www.bgdnes.bg

Наталия Гуркова превъзмогна мъжа си: Искам да ми се случи нещо хубаво

Вдовицата на убития Джордже Михалевич се хвана на работа

"Крайно време е да ми се случи нещо хубаво. В момента съм заредена с положителна енергия и гледам единствено към бъдещето", призна пред "България Днес" ексклузивно бившата Мис България Наталия Гуркова. Тя проговори за първи път след убийството на съпруга си Джордже Михалевич през миналата година. Самата Наталия не иска да споделя подробности за случилата й се лична трагедия. Тя е намерила утеха в работата, затова и поема ново предизвикателство. Гуркова става водеща в поредицата на Стилиян Иванов „Те са!“. Това е първият ангажимент, който тя поема след случилото се. Съпругът й Джордже бе погребан в ЮАР на 6 октомври. Наталия потъна в неизвестност и не се срещаше дори с някои от най-близките си. В момента живее в България с двете им деца. Тя няма никакво намерение да се връща обратно в ЮАР. Наталия влиза в ролята на журналист и ще прави интервюта с успели българи.

"Работила съм със Стилиян през годините. Снимала се в неговия филм "Дервишите - мистиците на Изтока". След това заминах да живея в чужбина, но сме поддържали контакт. Сега дойде моментът да направим тази поредица и да вложа цялата си енергия в нея. Надявам се да се получи. Сега работата е всичко, за което мисля", разкрива Наталия.

Реклама

Месеци след убийството на мъжа й задържани в Йоханесбург няма. Инцидентът с Михалевич се случва в град Бедфордвю, недалеч от столицата на ЮАР. Първоначално се разбира, че мъж е прострелян в кола на светофар в града. Часове по-късно официално властите потвърждават, че синьото порше е собственост на бизнесмена. Според свидетели стрелците се движат на мотор, докато не застигат автомобила на светофар, стрелят по Михалевич през страничното стъкло. Джордже прави опит да избяга, като подкарва колата си, но почти веднага припада в нея.

"Предположенията водят в посока, че убийството е дело на сръбски клан в Йоханесбург", разкри тогава пред "България Днес" журналистката Манди Уейнер. Тя сподели още, че се е срещала няколко пъти с Михалевич, а пред нея той е потвърждавал, че целият му бизнес е легален, но има хора, които искат да му попречат. По-късно разследващи от ЮАР потвърдиха пред вестника, че убийството на бизнесмена е заради бизнеса му с диаманти.

"Михалевич е поръчан от източноевропейска държава. Не мога да ви кажа коя, защото не е в интерес на на разследването", разкри Чад Томас, следовател от Дирекцията за икономически престъпления в Йоханесбург. Пред "България Днес" той разкри, че работата по случая продължава, но задържани няма.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама