Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7252418 www.bgdnes.bg

Спасен е само един от летците на руските изтребители, сблъскали се над Японско море

Спасен е само един от летците на двата руски изтребителя "Су-34", а предишната информация за втори спасен не се потвърждава. Това съобщи днес министерството на отбраната в Москва, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Спасеният щурман на единия от двата "Су-34", сблъскали се във въздуха над Японско море, е евакуиран с медицински самолет "Ан-26" към Хабаровск. Състоянието му е удовлетворително и няма заплаха за живота му.

Реклама

По-рано днес два многоцелеви изтребителя бомбардировача "Су-34" при изпълнение на учебно-тренировъчни полети се сблъскаха във въздуха над Японско море на 35 км от брега. По предварителни данни екипажите и на двата самолета (четирима души) са успели да се катапултират. В издирвателно-спасителната операция при тежки метеорологични условия участват бойни кораби и авиация, както и граждански плавателни съдове.

Следственият комитет на Русия е определил причината за катастрофата като "нарушение на правилата за полети и подготовката за тях". Източник от министерството на отбраната каза, че се разглежда версията за пилотска грешка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама