Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7253652 www.bgdnes.bg

Гришо: Боли!

"Боли, защото работих много усърдно в подготовката", бяха първите думи на Григор Димитров след отпадането от Откритото първенство на Австралия по тенис. Българинът беше елиминиран от Франсис Тиафо (САЩ) след 5:7, 6:7 (6), 7:6 (1), 5:7. Мачът продължи 3.43 ч. 27-годишният хасковлия пропусна безброй възможности. Във втория сет той имаше три сетбола, но не успя да се възползва.

"Странен резултат - сподели Димитров. - Трябва да преоценя направеното. Не успях да играя добре в определени моменти. Сега съм повече фокусиран върху негативите, отколкото върху позитивите. Всичко беше много странно. Това беше един от мачовете, в които не се справих с трудните моменти. Трябват ми няколко дни почивка и тогава ще говорим."

Реклама

В края на пресконференцията Димитров дори даде съвет на Тиафо, който в следващия кръг ще играе с испанската звезда Рафаел Надал.

"Важното сега е да бъде спокоен и да следва своя път. Едно е да играеш добре, а друго е да прогресираш - допълни Гришо. - Хубаво е да има нови лица в съблекалнята. Всичко го харесваме. Смеем се. Може само да става по-добър."

Американецът имаше загуба от Димитров в предишната им среща.

"С Григор сме добри приятели. Откакто съм в тура, той се държи добре с мен. Казах му, че ще го победя в следващия ни мач", разказа веднага след победата американецът.

В следващото издание на световната тенис ранглиста Димитров ще загуби две позиции и ще бъде 23-ти.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама