Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/7255925 www.bgdnes.bg

Ванката на Слави става актьор

Шефе, дай ми смешна роличка, моли реквизиторът

"Народът иска Ванката за актьор. Това е то." С тези думи екипът на "Шоуто на Слави" тръгна към Дългия да го моли да даде роличка на най-забавния реквизитор в тв ефира - Иван Атанасов-Ванката.

Сладурът с големи бузи е любимец на мало и голямо с всичките си дефекти, които превръща в ефекти. Ванката също не се задоволява само с отредената му роля на момче за всичко във вечерното шоу. Иска и вечерни изяви, каквито преди време имаше бол.

Реклама

"Шефе, защо не ме искаш в актьорската вечер? Може и малък да е ангажиментът ми, но да е комедиен", така Ванката приплаквал през ден на Трифонов. "Първо иди на логопед, да ти оправи фъфленето. После ще видим", му отвръщали истинските актьори, цанени да влизат от роля в роля.

Някога наистина Ванката бе един от гвоздеите в "Шоуто на Слави" и разведряваше обстановката в студиото почти през вечер. После Дългия нещо го разлюби и му отряза възможностите за изява пред камера. Закръгленият реквизитор и до днес няма отговор на въпроса защо навремето босът на шоуто го превърна в звезда, а после го разжалва и го върна зад кадър.

"Сега нали има хора, които се явяват с желание да станат актьори в шоуто. Пробвай се и ти, може да те изберат", съветвали Ванката близките му. "Аз съм скромен човек, не обичам да говоря за себе си. Имам и лична забрана да говоря за шоуто", срамежливо казва Ванката.

Поради обратната си захапка и малко странното произношение често колегите му го бъзикат, но той държи на майтап. "Адски почтен мъж, на когото съм импресарио, и отсега го виждам как ще води някой конкурс за красота", смее се и Георги Милчев-Годжи, който е от любимите колеги на Ванката.

Иван Илиев Атанасов е завършил за шести разряд заварчик. Със Слави се запознава през есента на 1995 г., когато отива като помощник-реквизитор в "Каналето". Още тогава се справил без нито една издънка. Всички от екипа на Слави са категорични, че на Ванката може да се разчита безрезервно. "Верен съм до гроб на Трифонов и каквото и да ме питате, няма да ви кажа за него", вече сериозно обясни пред "България Днес" Атанасов. Той продължава да се кълне, че Дългия е най-добрият началник, когото някога е имал, и никога няма да го напусне, освен ако Слави не го изрита.

В екипа на шоуто са категорични, че като нищо скоро ще видим Ванката като актьор.

Прави всичко сам

Понеже работата му е да намира разни неща, понякога се налага да ги прави и сам - често е дърводелец, ковач, готвач. Веднъж дори направил погача. Взел от магазина брашно, яйца, мая, сол и по рецепта на майката на приятел замесил тесто. Иначе Ванката не обича чалга, а блус, класика или нещо по-модерно. В свободното си време предпочита да готви и да ходи за риба с приятели. Има колекция от 40 готварски книги и може да направи всякаква манджа, но най обича да готви за кучетата си.

Реклама
Реклама
Реклама