Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7261780 www.bgdnes.bg

Режат заплатите в "Левски"

Новите шефове в "Левски" ще продължат с крутите мерки, за да оправят финансовото състояние на клуба.

Следващата крачка ще е намаляването на бюджета за заплати на първия отбор, научи "България Днес". Очаква се той да бъде орязан с 1/3 спрямо сегашния. Това ще стане чрез постепенна подмяна на многото чужденци с българи, които получават далеч по-малки възнаграждения.

Реклама

Според новото ръководство заплатите в момента са безумно раздути. Още повече че някои от високите възнаграждения се получават от играчи, които даже не са титуляри. А няколко от тях дори в момента тренират за здраве в София, след като се оказаха излишни. Това са Мартин Полачек, Божидар Митрев и Филипе Нашименто. "Сините" вече успяха да се отърват от един от ненужните - Ривалдиньо. Той бе пратен под наем в румънския "Виторул". В момента се преговаря за раздяла с другите трима.

Вместо тях няма да бъдат взимани други скъпоплатени чужденци. Ще се търсят предимно българи, които ще получават далеч по-ниски заплати.

Все още не е ясно и бъдещето на трима играчи, чиито договори изтичат. Те отново са чужденци и взимат никак не малки възнаграждения - Давид Яблонски, Милош Цветкович и Жерсон Кабрал. Триото получи предложения за продължаване на контрактите им от предишното ръководство. Те не дадоха отговори до средата на декември, когато беше срокът. Причината е, че искаха по-високи заплати от досегашните си.

Новите шефове начело с изпълнителния директор Павел Колев тепърва ще разговарят с тях. Но е ясно, че няма как да получат исканото сериозно увеличение на възнагражденията си.

В момента на "Герена" с най-високи заплати са двама чужденци - исландският национал Холмар Ейолфсон и звездата Габриел Обертан. Французинът получава по 45 000 евро на месец след продължаването на контракта си. Защитникът взима над 30 000 евро. Те двамата няма да бъдат засегнати от новите мерки.

Въпреки появилите се информации Обертан ще остане на "Герена" и през пролетта. Той вече имаше разговор с новия треньор Георги Дерменджиев. Специалистът смята да гради отбора си именно около бившия футболист на "Манчестър Юнайтед". Раздяла с него може да има само при много изгодна оферта за клуба и играча.

Реклама

Исландецът Ейолфсон се възстановява след операция вследствие на тежка контузия. Именно след неговата травма започнаха проблемите в защитата на "Левски" през есента.

Изпълнителният директор на "сините" вече напусна лагера на тима в Кипър. Новият силен човек на "Герена" пристигна при отбора в понеделник с Георги Дерменджиев. За този период той смени треньора Славиша Стоянович и освободи от поста му главния мениджър Кирил Вангелов, а също така се представи на футболистите и щаба.

В сряда Колев изгледа сутрешното занимание и проведе разговор с няколко от основните играчи. След това тръгна за София, където го чака страшно много работа. Една от задачите му е да осигури исканите от треньора Георги Дерменджиев нови играчи.

Реклама
Реклама
Реклама