Принц Кирил: Умирам за големи цици

Приятел
Автор: Добромир Добрев

Принц Кирил: Умирам за големи цици

Княз Кирил сяда на трона на България през 1943 година

Бонвиван №1 знаел, че ще си замине стар ерген, имал извънбрачна дъщеря

Страхотен маниак на пищния женски бюст е бил принц Кирил. Той има славата на най-големия бонвиван и любовник в България през миналия век. Самият регент на страната прави откровенията за влечението си към охолния нощен живот и женските наслади в много лично интервю от килията на Софийския централен затвор. Той се изповядва пред младия тогава журналист и стенограф Михаил Топалов, докато очаква своята присъда по времето на т.нар. Народен съд.

Княз Кирил Преславски е разстрелян от комунистическите функционери на днешната дата през 1945 година. Зловещата присъда е изпълнена в района на сегашните Софийски централни гробища. Тялото на царския наследник заедно с другите осъдени на смърт политици е захвърлено в обща яма. Впоследствие тя е затрупана със сгурия и заличена. Едва през 1995 година на гробищата бе поставен паметник в тяхна памет.

"Видех ли жени с големи гърди, хубави цици, примирах. Умирах като момче да гледам жените с големи цици. А бе то не е за приказка, не е за разказване. Но всеки мъж е като мене. Признайте, всички сме една стока", споделя принцът, а думите му са публикувани в книгата "Хайлайфът любовниците и кабаретата в България". Като младо ергенче в царския дворец "Евксиноград" той често ходел да прелъстява девойки в близкия град Балчик.

По-малкият син на цар Фердинанд поема властта, след като брат му цар Борис III умира мистериозно през 1943 година, малко след като ходил на среща при Хитлер. Според някои теории на конспирациите е бил отровен, тъй като не е искал да се включи активно във Втората световна война. Княз Кирил е категоричен, че брат му е починал заради проблеми със сърцето, каквато е официалната информация. Малкият брат става регент на България за около една година преди деветосептемврийския преврат. Само преди два дни бяха почетени 125 години от рождението на цар Борис III.

"Няма нищо по-хубаво от първата любов, от първата среща с жена. Жената е велико нещо. Жената е най-дивното творение на природата. Тя е съвършенството. Съвършени жени има. И съм ги срещал. Но не съм ги вземал със себе си. Къде да я отведа тая съвършена жена? В кой край на света, като в двореца аз не съм бил никога господар. До 1937 година бях на втора линия. После минах на трета. При това имам сестра - Евдокия, стара мома. Неуспяла в живота, не обича никого. А аз да бъда къщовник, да седя по цял ден в някоя самотна къща, с охрана от войници, не мога. Обречен съм да умра стар ерген", казва князът в друг свой разговор, който покойният вече Михаил Топалов публикува в книгата си "Разговори с принц Кирил".

"Питат ме защо не съм се оженил досега, това е сложен и деликатен въпрос. Да оставим настрана за коя се разрешава и за коя не се разрешава да се ожени един принц. Има друго. Аз съм възпитаван да живея в охолство, в разкош. Свикнах с пари, с излишества. Аз можех да се оженя за принцеса Илиана Румънска, за сестра й, за друга някоя принцеса. Свикнах да имам всичко, каквото поисках. Да не ми се отказва. И от жените включително. Така тръгна, така вървеше животът ми, как да го променя? Защо да го променя? Този живот ми харесваше, аз съм земен човек, аз съм по удоволствията. А и жените мрат да бъдат с принцове. Аз бях довчера един щастлив принц", споделя Кирил Преславски.

Най-голямата му любов е италианка на име Корнелия. Впоследствие тя избира кариерата на артистка по кабаретата в Рим, а един ден е намерена изнасилена, убита и захвърлена в канал във Венеция. Витаят слухове, че княз Кирил е имал извънбрачна дъщеря. Тя е от връзката му с красива и начетена българка на име Елена, която е учила медицина във Франция. Князът споделя, че ако не беше с дворцов произход, е щял да стане артист в операта или оперетата.

"Аз обичам артистичния живот. Песните. Веселието. Радостите. За мен нощта не е дадена за сън. Това го чувствам просто в кръвта си. Като малък в двореца имах два грамофона и най-малко двеста грамофонни плочи", признава бохемът, чийто любим поет и писател е бил Христо Ботев.

Бохемът бори махмурлук с биволско мляко

Княз Кирил Преславски е имал своето естествено лекарство срещу махмурлук.

"Когато се връщах от кабаретата, преди да си легна, винаги изяждах по една паничка кисело мляко. Никога не пропускам, след като към пил. Малко или повече съм пил, няма значение, паничката винаги ме чака на масата ми. Киселото мляко неутрализира алкохола, независимо какво, вино, коняк, уиски, ракия. Може овче, но най-хубавото е биволското. Биволът не боледува от никакви болести. Не кусва отровна или развалена трева. Не боледува от туберкулоза, като овцата и кокошката. Силно животно. В България по едно време взе да изпреварва кравите, но после тръгна назад. Защото на световния пазар не върви", разяснява регентът на България.

Поваля огромен глиган

Царската фамилия се слави със своите ловни постижения. Принцовете Кирил и Борис са ходели из горите още от малки със своя баща Фердинанд.

"Най-много обичах да ходя на лов в село Голяма Желязна, Троянско. Не се обаждах в общината, спирах колата и отивах направо в гората. В село Байлово, Софийско, сме ходили на лов за пъдпъдъци с Елин Пелин. Там няма дивеч, едва се намира заек, защото София е имала винаги много ловци. Най-богат дивеч има край селата Гложене и Рибарица, Тетевенско. В село Сенник съм бил на гости на Дан Колов, но там ловът е среден", обяснява Кирил Преславски.

"В Средна гора веднъж ударих едно огромно диво прасе. Не можех да го влача, нито да го насека. Изчаках да се покаже един селянин и му го подарих. Това беше около село Мухово, Ихтиманско. Глиганът бе над двеста килограма. Оня българин го натовари и ме почерпи една цигара за благодарност. След това научих, че този селянин също бил ловец и се хвалил, че той сам ударил глигана", разказва князът.

Не очаква смъртна присъда

Принц Кирил не е подозирал, че ще бъде разстрелян и е очаквал да бъде оправдан или да получи далеч по-снизходителна присъда.

"Когато ме арестуваха, най-напред ме попитаха дали съм гладен. Казах им, че съм закусвал. Отговориха ми, че в затвора по-късно ще мога да получавам храна от двореца, ако има кой да ми я праща и носи. Аз им казах спокойно: "Господа, арестантът не е човек. Арестантът е роб. А робът не може да избира. Каквото ядат всички, това ще ям и аз. Никаква храна от двореца. С мен дворецът повече няма да има връзка освен за дрехите ми. Аз не мога да нося мръсно, нечисто бельо". За обяд ми донесоха една паница чорба от фасул и парче чер хляб, около 150 грама", казва Кирил.

"В политиката не се дават тежки присъди, защото времето така е отредило, че осъденият печели симпатиите на народа, а не съдията, който го съди. Всеки убит или разстрелян стои по-високо от тоя, който го убива. Мъртвият се извисява в съзнанието на хората като мъченик и страдалец", смята принцът. "Сега ние сме попаднали в най-лошия момент от историята. Много си мисля как ще постъпят с нас, които сме тук в затвора. Ще ни съдят, но едва ли ще гледат какво точно е било вчера и какво ще бъде утре. Няма да гледат историята. Ще гледат днешното време. Всеки съд зависи от времето си. Хората сега са гладни. Гладен човек история не прави. Така е отредено богатите и ситите да правят история, макар че гладните са милиони. Изчезне ли хлябът от софрата, изчезват моралът, честта, милосърдието и правосъдието. Затова в гладни години правосъдие не се раздава", разсъждава принцът и се оказва пророк в мислите си. Народният съд го осъжда на смърт чрез разстрел и погазва Търновската конституция. Дълги години след това, чак на 26 август 1996 г., Върховният съд отменя смъртната му присъда от 1 февруари 1945 г., както и тези на тримата регенти, министри и съветници.

"Слипнот" оглавиха класацията на "Билборд"
за албуми

"Слипнот" оглавиха класацията на "Билборд" за албуми

Група "Слипнот" оглави класацията Топ 200 на "Билборд" за албуми с "We Are Not Your Kind", съобщи сайтът на изданието. Това е третият албум на групата, оглавявал класацията Топ 200 и първият хард рок албум начело от 7 октомври 2017 г., когато първото място зае "Concrete and Gold" на "Фу файтърс". На второ място в класацията на "Билборд" за албуми

Най-високата численост на розово фламинго в България - ято от 159 птици в Атанасовското езеро (Видео)

Най-високата численост на розово фламинго в България - ято от 159 птици в Атанасовското езеро (Видео)

Ято от 159 птици от вида розово фламинго е наблюдавано в най-северната част на Атанасовското езеро в Бургас, информират на сайта си от Община Бургас. От тях около 120 са възрастни екземпляри, оцветени в ярко розов цвят. Преброяването е извършено по време на орнитологичния мониторинг на Българското дружество за защита на птиците /БДЗП/

Джордж Клуни иска да продава италианско сирене в САЩ

Джордж Клуни иска да продава италианско сирене в САЩ

Джордж Клуни иска да продава любимото си италианско сирене в САЩ, съобщи Контактмюзик. Той го открил, докато бил във ваканция на брега на езерото Комо. Звездата от филмовата поредица "Бандата на Оушън" разкри, че станал голям фен на сиренето "Пекорино де Парду", което се произвежда от фермера Пепино в намиращото се близо до езерото Комо градче

Талант събра дядо Добри и Ботев

Талант събра дядо Добри и Ботев

Произведения на Станислав Трифонов-Насимо красят фасади по целия свят Знаете ли какво е общото между дядо Добри, Вазов, Левски, Ботев, Вапцаров? Освен че са бележити и незабравими българи, всички те оживяват в наши дни от страхотния талант на един художник, майстор на графитите - Станислав Трифонов-Насимо.

Мнения

 • 1. Oт Не ви ли е срам! на 01.02.2019

  Това някакво извинение за престъпниците от "Народния съд" ли е?

 • 2. Oт Иванов на 01.02.2019

  Вечна ти слава, князе! Няма да те забравим никога!

 • 3. Oт Гражданин на 01.02.2019

  Какъв трон сънуваш бе Добромирчо? Княз Кирил е бил регент, а на трона е бил Симеон. То само с русофилство не става. Трябва и четене.

 • 4. Oт Пепи на 03.02.2019

  Голям човек е бил, жалко, че комунистите са го затрили

 • 5. Oт desi на 04.02.2019

  Аз си поръчах шоколад . Това е най-мощният естествен препарат за изгаряне на мазнините, който е известен в света!Но внимавайте с дозировката.Не повече от 3 чаши на ден . Резултатът е просто супер, не мога да изчакам за да видя, каква ще съм след 4 седмици :-)))http://bit.ly/2ChN29F

Споделете

CAPTCHA изображение

Най-четени

ВИС-2 прилапват имането на ИРА

ВИС-2 прилапват имането на ИРА

За задаващ се конфликт между терористи от зловещата Ирландска републиканска армия и родни мутри, гравитирали в миналото около ВИС-2, алармираха пред "България Днес" източници от подземния свят. Повод за напрежението е съдбата на атрактивни парцели и апартаменти в известни морски курорти, оценявани на милиони евро,

Извергът Мартин насилил Кристин с кол

Извергът Мартин насилил Кристин с кол

Дървен предмет, чиято форма прилича на кол или крак от стол, е използвал рецидивистът Мартин Трифонов при изнасилването на 7-годишната Кристин. Впоследствие извергът използва кола и за да пребие жестоко малкото момиченце. Това разкриха пред "България Днес" хора от сливенското село Сотиря. Ужасяващите факти самите те научават от обсадилите селото

Пайнера иска Крисия

Пайнера иска Крисия

Чалгата е на път да погълне детето чудо Крисия! Талантливата разградчанка вероятно от есента ще се присъедини към фолккомпанията "Пайнер", научи "България Днес". По информация на наши източници Крисия и родителите й вече са се срещали с чалга гуруто Митко Пайнера. След първата им среща засега семейството на малката певица отказва да я пусне в

Чужденци искат българското Барби

Чужденци искат българското Барби

Наливам си силикон в гърдите, в топ 10 съм на най-проспериращите звезди в Европа, казва напомпаната Андреа Иванова "Ще налея силикон в гърдите. Много го искам. Чакам да завърша Софийския университет и ще го направя. Не знам колко точно кубика ще бъдат, но със сигурност няма да са малко". Това сподели пред "България Днес" родното Барби Андреа

Зетят на Очите стана охранителен бос

Зетят на Очите стана охранителен бос

В семейния бизнес смело е нагазил зетят на Димитър Желязков - Митьо Очите, показа проверка на "България Днес". Следвайки утвърдената семейна традиция, 30-годишният Велислав Попов, от когото голямата дъщерята на Очите Станислава има дете, насочва своите усилия към сферата на сигурността. Превъплъщението на Попов в охранителен бос става факт в

Богородица върху гърба на Мисис България (СНИМКИ)

Богородица върху гърба на Мисис България (СНИМКИ)

Богородица се появи върху гърба на Мисис България 2018 Станислава Андреева! Огромната татуировка е с християнски символи, като централно място заема Божията майка, която е обградена от рози, ангели и кръстове. Станислава разкри впечатляващата телесна рисунка, докато е на морска ваканция и се разголи за масаж на плажа.

Пищова гуляе с 25 какички

Пищова гуляе с 25 какички

"С 25 какички и общо 158 души гости направихме купона. Започнахме в 20 ч. вечерта и продължихме до сутринта - 12-часов маратон направихме. Такова изобилие и веселба никога не е било." Това разказа пред "България Днес" Митьо Пищова, който в четвъртък вечерта отпразнува 64-ия си рожден ден. Вчера бохемът говори сънен пред вестника,

Ивана омайва рокери с гърди

Ивана омайва рокери с гърди

Огромни гърди развя титулуваната певица Ивана! Представителката на старата чалга генерация никога не си е позволявала да се разголва публично, но този път го направи. И то на много необичайно място - мотосъбора в Боровец, който се проведе през изминалите почивни дни. Участието на фолкаджийка на рокерско събитие покачи напрежението още преди

Цвети Стоянова става археоложка

Цвети Стоянова става археоложка

Бившето "златно момиче" Цветелина Стоянова е готова за кариера в археологията. Тя показа завидни умения в изкопаването на ценни вещи. В нейния случай това са камъни и минерали за бижута. Цвети не се посвени да хване кирката и лопатата и сама да си набави суровини за накитите, които изработва ръчно. "Често виждаме и оценяваме само крайния резултат,

25 удара с чук в главата на лихвар

25 удара с чук в главата на лихвар

Двайсет и пет смъртоносни удара с чук нанасят двама убийци по главата на русенския бижутер Явор Николов, за да го оберат. Ликвидираният по особено жесток и мъчителен начин 34-годишен мъж имал валутно бюро, въртял търговия със злато, сребро и антиквариати, а по неофициална информация се занимавал и с лихварство.

Най-коментирани

Извергът Мартин насилил Кристин с кол

Извергът Мартин насилил Кристин с кол

Дървен предмет, чиято форма прилича на кол или крак от стол, е използвал рецидивистът Мартин Трифонов при изнасилването на 7-годишната Кристин. Впоследствие извергът използва кола и за да пребие жестоко малкото момиченце. Това разкриха пред "България Днес" хора от сливенското село Сотиря. Ужасяващите факти самите те научават от обсадилите селото

Чужденци искат българското Барби

Чужденци искат българското Барби

Наливам си силикон в гърдите, в топ 10 съм на най-проспериращите звезди в Европа, казва напомпаната Андреа Иванова "Ще налея силикон в гърдите. Много го искам. Чакам да завърша Софийския университет и ще го направя. Не знам колко точно кубика ще бъдат, но със сигурност няма да са малко". Това сподели пред "България Днес" родното Барби Андреа

Ивана омайва рокери с гърди

Ивана омайва рокери с гърди

Огромни гърди развя титулуваната певица Ивана! Представителката на старата чалга генерация никога не си е позволявала да се разголва публично, но този път го направи. И то на много необичайно място - мотосъбора в Боровец, който се проведе през изминалите почивни дни. Участието на фолкаджийка на рокерско събитие покачи напрежението още преди

Шефът на "Канарите"
плаща хиляди на икона

Шефът на "Канарите" плаща хиляди на икона

Атанас Стоев дал обет преди 39 години Хиляди левове е дарил на бачковската чудотворна икона на Пресвета Богородица лидерът и основател на оркестър "Канарите" Атанас Стоев! Музикантът дава обет преди четири десетилетия, че всяка година ще свири в Бачково и със събраните средства ще подпомага съхранението на светинята.

Гришо пее с "Бекстрийт бойс"

Гришо пее с "Бекстрийт бойс"

Григор Димитров вече е в Ню Йорк, където ще участва на US Open. За да се надъха за турнира, който започва на 26 август, тенисистът посети концерт на любимците си от "Бекстрийт бойс". Българинът сподели много видеа и снимки от събитието в своя профил в инстаграм. Той припяваше с бой бандата на почти всички техни хитове.

Пайнера иска Крисия

Пайнера иска Крисия

Чалгата е на път да погълне детето чудо Крисия! Талантливата разградчанка вероятно от есента ще се присъедини към фолккомпанията "Пайнер", научи "България Днес". По информация на наши източници Крисия и родителите й вече са се срещали с чалга гуруто Митко Пайнера. След първата им среща засега семейството на малката певица отказва да я пусне в

Елен Колева извънземна

Елен Колева извънземна

Огромни, изумрудено сини очи показа актрисата Елен Колева. Почитателите на монтанската дива я сравниха с извънземно заради странния поглед, от който побиват тръпки. В последно време Елен се увлича по окултното и профилът й в социалните мрежи бълва разкази за Вселената, болката и персоналната сила, която всеки притежава.

Тоца навсякъде с бебето

Тоца навсякъде с бебето

Не се отделя и за секунда от бебето си Антония Петрова-Батинкова. Тоца, както е известна миската, ходи навсякъде с невръстния си наследник - от връх Вихрен та до тиймбилдинг на фирмата на таткото на мъничето. Събитието съвпадна с шест месеца, откакто бебето се появи на бял свят. Тоца реши да се похвали колко бързо расте хлапето.

Камелия Тодорова стана баба

Камелия Тодорова стана баба

Симеон ДЕМИРЕВ Камелия Тодорова стана баба, научи "България Днес". Щерката на певицата Мириам-Ребека роди преди няколко дни. За да е плътно до нея, Тодорова веднага се качва на самолета за Берлин, където живее дъщеря й. Родната певица е в болницата по време на раждането. Тодорова ще остане няколко седмици в Германия.

Андреа: Най-накрая разбрах за кого искам да се оженя

Андреа: Най-накрая разбрах за кого искам да се оженя

"Най-накрая разбрах за кого искам да се оженя! За себе си!". Това написа фолк певицата Андреа в профила си в инстаграм.  Блондинката сподели своя снимка с бяла, пищна рокля. Кадърът е в пустиня, а локацията, която е отбелязана на публикацията, е

"Байерн" представи Коутиньо

"Байерн" представи Коутиньо

Сделка №1 в германския футбол това лято вече е факт. "Байерн" представи Фелипе Коутиньо от "Барселона" и му даде емлематичния щ10. Бразилецът идва под наем за една година с опция за закупуване срещу 120 млн. евро следващото лято. "Този ход означава ново предизвикателство за мен - каза Коутиньо. - В нова държава и в един от най-добрите клубове в

Мениджърът на "Арсенал": Не искаме да играем с "Ливърпул"

Мениджърът на "Арсенал": Не искаме да играем с "Ливърпул"

Мениджърът на "Арсенал" Унай Емери ядоса феновете на "артилеристите" със странно изказване преди гостуването на "Ливърпул". Испанецът призна, че неговият отбор не иска да играе срещу европейския шампион. "Ако зависи от нас, ние никога не бихме искали да играем срещу "Ливърпул" - каза Емери. - Бихме предпочели да не излизаме срещу тях.

Балотели стигна до "Бреша"

Балотели стигна до "Бреша"

Скандалният нападател Марио Балотели подписа тригодишен договор с италианския "Бреша". Супер Марио идва като свободен агент след изтичането на договора му с френския "Марсилия". Нападателят се завръща у дома си - той е израснал в Бреша и родителите му живеят в града. Целта на Балотели ще е завръщане в националния отбор на Италия,

"Монако" дава 65 млн. евро за Икарди

"Монако" дава 65 млн. евро за Икарди

Френският "Монако" е готов да извади 65 млн. евро за нападателя на "Интер" Мауро Икарди. Аржентитецът е нежелан в Милано, като сериозен интерес към него има от "Наполи". По принцип желанието на Икарди е да премине в "Ювентус", но от "старата госпожа" нямат особен интерес. От "Монако" опитват да изкушат Икарди с петгодишен договор и заплата от 12

"Слипнот" оглавиха класацията на "Билборд"
за албуми

"Слипнот" оглавиха класацията на "Билборд" за албуми

Група "Слипнот" оглави класацията Топ 200 на "Билборд" за албуми с "We Are Not Your Kind", съобщи сайтът на изданието. Това е третият албум на групата, оглавявал класацията Топ 200 и първият хард рок албум начело от 7 октомври 2017 г., когато първото място зае "Concrete and Gold" на "Фу файтърс". На второ място в класацията на "Билборд" за албуми

Убитите край Негован - възрастни хора, простреляни преди 2 месеца

Убитите край Негован - възрастни хора, простреляни преди 2 месеца

Телата, открити край софийското село Негован, са на възрастни мъж и жена. Това сочат първите експертизи, съобщава bTV. Най-вероятно те са били убити преди два месеца. Първоначално са смъртоносно простреляни в главата, а след това - разчленени и изхвърлени край водоема. Криминалистите работят и по версията мъжът и жената да са убити от техен

Бала обяви легионерите

Бала обяви легионерите

Националният селекционер Красимир Балъков обяви своя списък с футболисти, играещи в чужбина, за предстоящия мач с Англия на 7 септември в Лондон. Двубоят е от квалификациите за Евро 2020. Бала ще разчита на Страхил Попов, Георги Пашов, Васил Божиков, Георги Сърмов, Ивелин Попов, Симеон Славчев, Божидар Краев, Георги Костадинов, Георги Миланов,

"Марибор": Не сме готови!

"Марибор": Не сме готови!

Лошите резултати на "Марибор" от началото на сезона са вследствие на промените, настъпили в клуба през лятото, пише в официална позиция на ръководството. Шампионът на Словения е съперник на "Лудогорец" в решаващите два мача за влизане в групите на Лига Европа. "Съставът е много променен и негативните резултати са нормални след само с няколко

Талант събра дядо Добри и Ботев

Талант събра дядо Добри и Ботев

Произведения на Станислав Трифонов-Насимо красят фасади по целия свят Знаете ли какво е общото между дядо Добри, Вазов, Левски, Ботев, Вапцаров? Освен че са бележити и незабравими българи, всички те оживяват в наши дни от страхотния талант на един художник, майстор на графитите - Станислав Трифонов-Насимо.

Пътешественичката на две колела Виолета Иванова: Моторът ми се казва Борко

Пътешественичката на две колела Виолета Иванова: Моторът ми се казва Борко

Обикалям земното кълбо, но инцидент ме върна у нас, няма да се откажа КОЯ Е ТЯ Виолета Иванова е на 43 години, омъжена, майка на две деца. Дипломиран психолог е по професия, но... бензин в кръвта. На 24 април т.г. смелата мотористка реши да обиколи Земята на две гуми. Предстоящата й обиколка привлича вниманието и на най- голямото списание във