Принц Кирил: Умирам за големи цици

Приятел
Автор: Добромир Добрев

Принц Кирил: Умирам за големи цици

Княз Кирил сяда на трона на България през 1943 година

Бонвиван №1 знаел, че ще си замине стар ерген, имал извънбрачна дъщеря

Страхотен маниак на пищния женски бюст е бил принц Кирил. Той има славата на най-големия бонвиван и любовник в България през миналия век. Самият регент на страната прави откровенията за влечението си към охолния нощен живот и женските наслади в много лично интервю от килията на Софийския централен затвор. Той се изповядва пред младия тогава журналист и стенограф Михаил Топалов, докато очаква своята присъда по времето на т.нар. Народен съд.

Княз Кирил Преславски е разстрелян от комунистическите функционери на днешната дата през 1945 година. Зловещата присъда е изпълнена в района на сегашните Софийски централни гробища. Тялото на царския наследник заедно с другите осъдени на смърт политици е захвърлено в обща яма. Впоследствие тя е затрупана със сгурия и заличена. Едва през 1995 година на гробищата бе поставен паметник в тяхна памет.

"Видех ли жени с големи гърди, хубави цици, примирах. Умирах като момче да гледам жените с големи цици. А бе то не е за приказка, не е за разказване. Но всеки мъж е като мене. Признайте, всички сме една стока", споделя принцът, а думите му са публикувани в книгата "Хайлайфът любовниците и кабаретата в България". Като младо ергенче в царския дворец "Евксиноград" той често ходел да прелъстява девойки в близкия град Балчик.

По-малкият син на цар Фердинанд поема властта, след като брат му цар Борис III умира мистериозно през 1943 година, малко след като ходил на среща при Хитлер. Според някои теории на конспирациите е бил отровен, тъй като не е искал да се включи активно във Втората световна война. Княз Кирил е категоричен, че брат му е починал заради проблеми със сърцето, каквато е официалната информация. Малкият брат става регент на България за около една година преди деветосептемврийския преврат. Само преди два дни бяха почетени 125 години от рождението на цар Борис III.

"Няма нищо по-хубаво от първата любов, от първата среща с жена. Жената е велико нещо. Жената е най-дивното творение на природата. Тя е съвършенството. Съвършени жени има. И съм ги срещал. Но не съм ги вземал със себе си. Къде да я отведа тая съвършена жена? В кой край на света, като в двореца аз не съм бил никога господар. До 1937 година бях на втора линия. После минах на трета. При това имам сестра - Евдокия, стара мома. Неуспяла в живота, не обича никого. А аз да бъда къщовник, да седя по цял ден в някоя самотна къща, с охрана от войници, не мога. Обречен съм да умра стар ерген", казва князът в друг свой разговор, който покойният вече Михаил Топалов публикува в книгата си "Разговори с принц Кирил".

"Питат ме защо не съм се оженил досега, това е сложен и деликатен въпрос. Да оставим настрана за коя се разрешава и за коя не се разрешава да се ожени един принц. Има друго. Аз съм възпитаван да живея в охолство, в разкош. Свикнах с пари, с излишества. Аз можех да се оженя за принцеса Илиана Румънска, за сестра й, за друга някоя принцеса. Свикнах да имам всичко, каквото поисках. Да не ми се отказва. И от жените включително. Така тръгна, така вървеше животът ми, как да го променя? Защо да го променя? Този живот ми харесваше, аз съм земен човек, аз съм по удоволствията. А и жените мрат да бъдат с принцове. Аз бях довчера един щастлив принц", споделя Кирил Преславски.

Най-голямата му любов е италианка на име Корнелия. Впоследствие тя избира кариерата на артистка по кабаретата в Рим, а един ден е намерена изнасилена, убита и захвърлена в канал във Венеция. Витаят слухове, че княз Кирил е имал извънбрачна дъщеря. Тя е от връзката му с красива и начетена българка на име Елена, която е учила медицина във Франция. Князът споделя, че ако не беше с дворцов произход, е щял да стане артист в операта или оперетата.

"Аз обичам артистичния живот. Песните. Веселието. Радостите. За мен нощта не е дадена за сън. Това го чувствам просто в кръвта си. Като малък в двореца имах два грамофона и най-малко двеста грамофонни плочи", признава бохемът, чийто любим поет и писател е бил Христо Ботев.

Бохемът бори махмурлук с биволско мляко

Княз Кирил Преславски е имал своето естествено лекарство срещу махмурлук.

"Когато се връщах от кабаретата, преди да си легна, винаги изяждах по една паничка кисело мляко. Никога не пропускам, след като към пил. Малко или повече съм пил, няма значение, паничката винаги ме чака на масата ми. Киселото мляко неутрализира алкохола, независимо какво, вино, коняк, уиски, ракия. Може овче, но най-хубавото е биволското. Биволът не боледува от никакви болести. Не кусва отровна или развалена трева. Не боледува от туберкулоза, като овцата и кокошката. Силно животно. В България по едно време взе да изпреварва кравите, но после тръгна назад. Защото на световния пазар не върви", разяснява регентът на България.

Поваля огромен глиган

Царската фамилия се слави със своите ловни постижения. Принцовете Кирил и Борис са ходели из горите още от малки със своя баща Фердинанд.

"Най-много обичах да ходя на лов в село Голяма Желязна, Троянско. Не се обаждах в общината, спирах колата и отивах направо в гората. В село Байлово, Софийско, сме ходили на лов за пъдпъдъци с Елин Пелин. Там няма дивеч, едва се намира заек, защото София е имала винаги много ловци. Най-богат дивеч има край селата Гложене и Рибарица, Тетевенско. В село Сенник съм бил на гости на Дан Колов, но там ловът е среден", обяснява Кирил Преславски.

"В Средна гора веднъж ударих едно огромно диво прасе. Не можех да го влача, нито да го насека. Изчаках да се покаже един селянин и му го подарих. Това беше около село Мухово, Ихтиманско. Глиганът бе над двеста килограма. Оня българин го натовари и ме почерпи една цигара за благодарност. След това научих, че този селянин също бил ловец и се хвалил, че той сам ударил глигана", разказва князът.

Не очаква смъртна присъда

Принц Кирил не е подозирал, че ще бъде разстрелян и е очаквал да бъде оправдан или да получи далеч по-снизходителна присъда.

"Когато ме арестуваха, най-напред ме попитаха дали съм гладен. Казах им, че съм закусвал. Отговориха ми, че в затвора по-късно ще мога да получавам храна от двореца, ако има кой да ми я праща и носи. Аз им казах спокойно: "Господа, арестантът не е човек. Арестантът е роб. А робът не може да избира. Каквото ядат всички, това ще ям и аз. Никаква храна от двореца. С мен дворецът повече няма да има връзка освен за дрехите ми. Аз не мога да нося мръсно, нечисто бельо". За обяд ми донесоха една паница чорба от фасул и парче чер хляб, около 150 грама", казва Кирил.

"В политиката не се дават тежки присъди, защото времето така е отредило, че осъденият печели симпатиите на народа, а не съдията, който го съди. Всеки убит или разстрелян стои по-високо от тоя, който го убива. Мъртвият се извисява в съзнанието на хората като мъченик и страдалец", смята принцът. "Сега ние сме попаднали в най-лошия момент от историята. Много си мисля как ще постъпят с нас, които сме тук в затвора. Ще ни съдят, но едва ли ще гледат какво точно е било вчера и какво ще бъде утре. Няма да гледат историята. Ще гледат днешното време. Всеки съд зависи от времето си. Хората сега са гладни. Гладен човек история не прави. Така е отредено богатите и ситите да правят история, макар че гладните са милиони. Изчезне ли хлябът от софрата, изчезват моралът, честта, милосърдието и правосъдието. Затова в гладни години правосъдие не се раздава", разсъждава принцът и се оказва пророк в мислите си. Народният съд го осъжда на смърт чрез разстрел и погазва Търновската конституция. Дълги години след това, чак на 26 август 1996 г., Върховният съд отменя смъртната му присъда от 1 февруари 1945 г., както и тези на тримата регенти, министри и съветници.

Граф Дракула посреща гости край Свищов

Граф Дракула посреща гости край Свищов

Страховити легенди се носят за приемите му Доли ТАЧЕВА Страховитият граф Дракула е посрещал гости край Свищов. След като превзема крепостта "Калето", той я превръща в зимна резиденция и остава в нея за известно време. Българският Индиана Джоунс - проф. Николай Овчаров, вече е на място и прави разкопки,

Разстрелът на Марата оставен на Бог

Разстрелът на Марата оставен на Бог

И журналистите не помагат на ченгетата да разкрият покушението По убития вчера 30-годишен Мариян Георгиев-Марата е стреляно с две оръжия. Такова съобщение разпространява БТА в сряда, 6 април 2005 година. В текста се казва още, че "полицията се обърна към разследващите журналисти, които имат информация по случая, да я подадат своевременно".

Тервел Пулев: Кубрат стана толкова популярен в САЩ, той си получи неговото

Тервел Пулев: Кубрат стана толкова популярен в САЩ, той си получи неговото

"Мисля, че случаят беше с изцяло положителен отзвук. Както всички видяхме, нейното поведение не е на висота. Кубрат стана толкова популярен в САЩ, че няма накъде". Така коментира случая с целувката между брат му и Джени Суши Тервел Пулев пред Би Ти Ви. "Всяко нещо си има някаква мярка и граница. Няма нужда да я минаваме",

Моника Валериева припечелва от рокли

Моника Валериева припечелва от рокли

Плеймейтката Моника Валериева откри ново амплоа, за да се издържа. След като скоро се очаква да загуби приходите си от снимки в инстаграм заради новите правила на социалната мрежа, силиконката се хвърли да рекламира рокли в интернет. Моника се фръцка с различни тоалети в провокативни пози и не пропуска да прокламира марката в мрежата.

Мнения

 • 1. Oт Не ви ли е срам! на 01.02.2019

  Това някакво извинение за престъпниците от "Народния съд" ли е?

 • 2. Oт Иванов на 01.02.2019

  Вечна ти слава, князе! Няма да те забравим никога!

 • 3. Oт Гражданин на 01.02.2019

  Какъв трон сънуваш бе Добромирчо? Княз Кирил е бил регент, а на трона е бил Симеон. То само с русофилство не става. Трябва и четене.

 • 4. Oт Пепи на 03.02.2019

  Голям човек е бил, жалко, че комунистите са го затрили

 • 5. Oт desi на 04.02.2019

  Аз си поръчах шоколад . Това е най-мощният естествен препарат за изгаряне на мазнините, който е известен в света!Но внимавайте с дозировката.Не повече от 3 чаши на ден . Резултатът е просто супер, не мога да изчакам за да видя, каква ще съм след 4 седмици :-)))http://bit.ly/2ChN29F

Споделете

CAPTCHA изображение

Най-четени

Николета прибра Ники М.

Николета прибра Ники М.

Николета Лозанова прибра Николай Михайлов. Не, двамата не са се разделяли отново. Точно обратното - в момента връзката им е по-стабилна от всякога. Плеймейтката приюти вратаря на "Левски" и националния отбор в своя апартамент, видя "България Днес". Двамата живеят в жилището на Николета. Това е домът,

Хотел на Ветко запечатан окончателно

Хотел на Ветко запечатан окончателно

Притежаваният от Ветко Арабаджиев хотел "Пампорово" в едноименният курорт е запечатан напълно легално от НАП. Това става ясно от решение на Административен съд – Пловдив, от миналата седмица. Повод за произнасянето на магистратите е жалба от управляващата хотела фирма "Виктория туристик", която е част от туристическата империя на обвинения в

Светозар от "Женени от пръв поглед" заряза жена си

Светозар от "Женени от пръв поглед" заряза жена си

Светозар от сватбеното риалити "Женени от пръв поглед" заряза жена си. Филипов се размотава в мъжка компания в столицата, видяха папараците на "България Днес". Както стана ясно от последните епизоди на формата - той и съпругата му Таня изживяват криза в краткия си брак. Треньорката по художествена гимнастика тотално го отсвири, обвинявайки го,

Годеницата на Бътън се съблече

Годеницата на Бътън се съблече

Бременната годеница на световния шампион във Формула 1 за 2009 г. Дженсън Бътън - Британи Уорд, захвърли дрехите. Моделът на "Плейбой" засне специална фотосесия в чест на очакването на първата си рожба. Двамата с пилота ще станат родители през лятото. Малко преди появата на детето Британи застана пред обектива на известен моден фотограф.

50 бона пръсна Цар Киро за правнуче

50 бона пръсна Цар Киро за правнуче

     Мята бесни кючеци, позлатява родата Пие уиски за 200 лв., хвърля пачки на оркестъра Грандиозен купон спретна Цар Киро за раждането на свое правнуче. По време на веселбата цялата ромска фамилия се настани върху златни царски тронове. Отрупани маси с най-скъпите и отбрани мезета и питиета. Цигански оркестър,

Ути пазарува, коляното го върти

Ути пазарува, коляното го върти

Големият Ути Бъчваров се пусна по лятному на пазар в центъра на София, видя "България Днес". Любимият тв водещ и кулинар се движеше с бърза крачка, съчетавайки спорт и изпълнение на ангажиментите си. За да не губи време с непредвидени контузии, Ути бе стегнал коляното си с наколенка, а спортното му облекло и маратонки му помагаха да хвърчи по

9 години затвор за Виктор Джуката

9 години затвор за Виктор Джуката

Молех се да стигна до родината, прокуратурата не ми даваше документ, че съм българин, казва екстрадираният от Сърбия Боцев Още една присъда записа в биографията си известният крими герой, сочен за наркодилър, Виктор Боцев-Джуката! Преди дни апелативният спецсъд потвърди на втора инстанция присъдата му от 9 г. като тартор на наркобанда.

Четвърто дете за Буфон

Четвърто дете за Буфон

Легендарният италиански вратар Джанлуиджи Буфон ще стане баща за четвърти път, гърмят медиите на Апенините. Според най-горещия слух на Ботуша половинката на стража Илария д'Амико отново е бременна. Спортната журналистка и водеща от "Скай Италия" бе изловена от папараци по време на разходка в Милано. Тя бе облечена с модна рокля с висока талия.

Крагл взе сексбомба

Крагл взе сексбомба

Една от най-сексапилните жени в Италия Алесия Макари влезе в отбора на футболните съпруги. Тя се омъжи за защитника на "Фоджа" Оливър Крагл. Сватбата на влюбените бе в неделя. Тя се състоя във Фоджа, където живеят. Двамата си казаха "да" в Църквата на Благовещението. Церемонията мина при пълна секретност,

Незабравимите роли на Ален Делон (Галерия)

Незабравимите роли на Ален Делон (Галерия)

Ален Делон е роден на 8 ноември 1935 г. в Со (предградие на Париж), Франция. Започва да се снима в киното през 1957 г. като изиграва ролята на Жо във филма Quand la femme s’en mele. Към началото на 2010 г се е снимал общо в 88 филма и сериали, режисьор е на 3, сценарист на 10 и продуцент на 23. Носител на наградата „Сезар“ за най-добра мъжка роля

Най-коментирани

Пророкът на лейди Даяна идва у нас

Пророкът на лейди Даяна идва у нас

Предсказал пожара в „Нотр Дам“, смъртта на принцесата и Чернобил Очаквайте наводнения между 12 и 15 юни в Несебър и Добрич, предсказва Жуселино Нобрега да Лус Бразилецът Жуселино Нобрега да Лус е човекът, чиито писма променят съдби. Той е един от изключително точните ясновидци. Жуселино предупреждава за опасности, които се случват.

Николета прибра Ники М.

Николета прибра Ники М.

Николета Лозанова прибра Николай Михайлов. Не, двамата не са се разделяли отново. Точно обратното - в момента връзката им е по-стабилна от всякога. Плеймейтката приюти вратаря на "Левски" и националния отбор в своя апартамент, видя "България Днес". Двамата живеят в жилището на Николета. Това е домът,

50 бона пръсна Цар Киро за правнуче

50 бона пръсна Цар Киро за правнуче

     Мята бесни кючеци, позлатява родата Пие уиски за 200 лв., хвърля пачки на оркестъра Грандиозен купон спретна Цар Киро за раждането на свое правнуче. По време на веселбата цялата ромска фамилия се настани върху златни царски тронове. Отрупани маси с най-скъпите и отбрани мезета и питиета. Цигански оркестър,

Звезда от "Господин Х и морето" двойник на Моци

Звезда от "Господин Х и морето" двойник на Моци

Никак не го харесвам, фен съм на ЦСКА, казва актьорът Христо Пъдев "Не харесвам футболиста Козмин Моци!" Това заяви пред "България Днес" определяният за негов абсолютен двойник актьор Христо Пъдев. Той играе изключително успешно една от главните роли в хитовия сериал "Господин Х и морето" по Нова телевизия.

Гери-Никол на война с Тото от „Скандау“

Гери-Никол на война с Тото от „Скандау“

Певицата изригна: Юда, нали знаеш къде си те слагам! Яката дупара на българската рап сцена Гери-Никол отново се забърка в грандиозен скандал. Новото парче на певицата, озаглавено "Шефе, шефе", й донесе редица нападки. Пръв изригна рапърът и победител във „ВИП брадър“ Йонислав Йотов-Тото. Той я определи като китайска имитация на суперизвестната

Хотел на Ветко запечатан окончателно

Хотел на Ветко запечатан окончателно

Притежаваният от Ветко Арабаджиев хотел "Пампорово" в едноименният курорт е запечатан напълно легално от НАП. Това става ясно от решение на Административен съд – Пловдив, от миналата седмица. Повод за произнасянето на магистратите е жалба от управляващата хотела фирма "Виктория туристик", която е част от туристическата империя на обвинения в

Кифла за 50 лева

Кифла за 50 лева

Нова онлайн мания за жадни за слава  Плащаш и ти карат луксозна кола с подаръци за тузарски снимки  Плащаш 50 лева и ставаш кифла! Това е най-новата услуга, която се предлага в интернет за жадни за слава млади момичета. Офертата носи името "Подарък под наем" и гарантира бърза популярност в социалните мрежи.

Жена прегази по погрешка съпруга си с новия му джип

Жена прегази по погрешка съпруга си с новия му джип

Нелеп инцидент се е разиграл малко след 9 часа днес във Враца, съобщава BulNews. Джип е премазал адвоката, който спечели 1 млн. лева от футболни залагания. Пострадалият е адвокат Вили Златунов, който изкарал новия си джип „Ягуар“ в междублоково пространство в района на стадиона във Враца и накарал жена си да му помогне да види дали стоповете на

Кристин с големите бомби има два чифта джуки

Кристин с големите бомби има два чифта джуки

Колко чифта устни има Кристин Каменова? Не може да се даде лесен отговор на този важен въпрос, но все пак - два. Един чифт на лицето и един... на рамото. Новата снимка на моделката с гигантските силиконови бомби го показва. Седнала в сексуална поза с вирнато дупе назад, Кристин гледа през рамо. Татуировка на рамото й (една от многото,

Фризьор спасява Мегз

Фризьор спасява Мегз

До нуждите на топфризьора опря Мегз. Дизайнерката води риалити шоу в интернет, но за момента не се справя според очакванията. Затова от медията й слагат ководещ, а именно коафьора Венелин Кондаков. "Много съм притеснена, затова вадя тежката артилерия. Оттук нататък мой постоянен съветник ще бъде едно от най-влиятелните лица в инстаграм в

Тервел Пулев образцов студент

Тервел Пулев образцов студент

Редовно ходи на лекции професионалният боксьор Тервел Пулев, видя "България Днес". Боецът е студент в Националната спортна академия и не пропуска часовете при преподавателите си. Тервел чинно си записва в тетрадка лекциите и успешно се справя с

Тервел Пулев: Кубрат стана толкова популярен в САЩ, той си получи неговото

Тервел Пулев: Кубрат стана толкова популярен в САЩ, той си получи неговото

"Мисля, че случаят беше с изцяло положителен отзвук. Както всички видяхме, нейното поведение не е на висота. Кубрат стана толкова популярен в САЩ, че няма накъде". Така коментира случая с целувката между брат му и Джени Суши Тервел Пулев пред Би Ти Ви. "Всяко нещо си има някаква мярка и граница. Няма нужда да я минаваме",

Френската полиция издирва заподозрян след взрива в Лион, вижте мястото на инцидента

Френската полиция издирва заподозрян след взрива в Лион, вижте мястото на инцидента

Френската полиция издирва заподозрян във връзка с експлозията в Лион, предадоха Ройтерс и ДПА, цитирана от БТА.  Според местни медии заподозреният мъж е избягал с велосипед. Той е бил заснет от охранителна камера да оставя чанта пред пекарна в Лион малко преди експлозията, заявиха източници от органите на реда.

Експлозия на пешеходна улица в Лион, осем души са ранени

Експлозия на пешеходна улица в Лион, осем души са ранени

Експлозия избухна на улица във френския град Лион, има най-малко осем ранени. Все още причината за експлозията е неизвестна. Според белгийската телевизия Ер Те Ел взривът е избухнал на пешеходна улица в централната част на френския град днес следобед. Улица "Виктор Юго" е била евакуирана и блокирана от силите на реда.

Трети рестарт на делото срещу балдъзата на Брендо

Трети рестарт на делото срещу балдъзата на Брендо

За трети път ще започне отначало делото срещу балдъзата на Евелин Банев-Брендо - Десислава Дишлиева! Още преди да е започнал, съдебен заседател напусна вчера процеса с мотива, че няма да е безпристрастен, научи "България Днес". Разкаралият се член на съдебният състав е Драгомир Бучев. Той сам пусна молба за отвод, а Темида му я прие.

Малко известни факти и версии за създаването на "Върви, народе възродени"

Малко известни факти и версии за създаването на "Върви, народе възродени"

Малко известни факти и версии за създаването на химна на българската просвета и култура "Върви, народе възродени" е разкрил в книга ловешкият учител Христо Борисов. Той е бил преподавател по история в училището в кв. "Вароша" в Ловеч, където на 9 май 1901 г. в час по музика учителят Панайот Пипков написва на черната дъска музиката на химна по

Балджийски поощрен от Темида да гледа "Ливърпул"

Балджийски поощрен от Темида да гледа "Ливърпул"

Президентът на "Царско село" Стойне Манолов оправдава пътуването със служебни ангажименти Полуфиналът в Шампионската лига между "Ливърпул" и "Барселона" свали забраната на подсъдимия за убийство футболист Борислав Балджийски да напуска страната! В края на април Върховният касационен съд отменя за месец забраната на играча да пътува в чужбина,

Ути пазарува, коляното го върти

Ути пазарува, коляното го върти

Големият Ути Бъчваров се пусна по лятному на пазар в центъра на София, видя "България Днес". Любимият тв водещ и кулинар се движеше с бърза крачка, съчетавайки спорт и изпълнение на ангажиментите си. За да не губи време с непредвидени контузии, Ути бе стегнал коляното си с наколенка, а спортното му облекло и маратонки му помагаха да хвърчи по

Четвърто дете за Буфон

Четвърто дете за Буфон

Легендарният италиански вратар Джанлуиджи Буфон ще стане баща за четвърти път, гърмят медиите на Апенините. Според най-горещия слух на Ботуша половинката на стража Илария д'Амико отново е бременна. Спортната журналистка и водеща от "Скай Италия" бе изловена от папараци по време на разходка в Милано. Тя бе облечена с модна рокля с висока талия.

Намерената пушка в Костенец не била на издирвания Чане, била на бракониер

Намерената пушка в Костенец не била на издирвания Чане, била на бракониер

Намерената разглобена ловна пушка край Костенец не е на заподозрения за две убийства Стоян Зайков-Чане, а на местен бракониер, научи TrafficNews. Тя беше открита в метална кутия в гората, близо до града. Гладкоцевната ловна пушка, 12 калибър, отговаря по вид на оръжието, с което е застрелян Валентин Петров, съсед и братовчед на Чане.